MEDIA

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Μάρνης Σκουντριδάκης

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Μάρνης Σκουντριδάκης

Ήταν ένας από τους εκπροσώπους της θρυλικής δημοσιογραφικής σχολής του Νάσου Μπότση, στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε ένας από τους σεμνότερους εκπροσώπους της σχολής Μπότση. Ήταν ο Μάρνης Σκουντριδάκης, ένας ακούραστος εργάτης της είδησης και ένας υποδειγματικός δάσκαλος.

Ο Μάρνης Σκουντριδάκης πέρασε από όλες τις βαθμίδες της δημοσιογραφικής ιεραρχίας. Ξεκίνησε ως ρεπόρτερ κι αφού έλιωσε πολλά ζευγάρια παπούτσια στο κυνήγι της είδησης ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη, διευθυντού συντάξεως και διευθυντού σε εφημερίδες και κανάλια.

Ήταν από τα διακεκριμένα στελέχη των εφημερίδων του αείμνηστου Νάσου Μπότση, την θρυλική «Ακρόπολις» και τη δυναμική «Απογευματινή». Πολλές φορές τον θυμούνταν στα γραφεία της οδού Φειδίου να κάνει μάθημα στους ρεπόρτερ πώς μπορούν να γίνουν καλύτεροι, κυνηγώντας την είδηση αψηφώντας κάθε περιορισμό όπως είναι ο χρόνος ή οι αντιξοότητες. Αυτές τις αρχές έδωσε ο Μάρνης στην αγαπημένη κόρη του, την Αλίκη, η οποία συνεχίζει την παράδοση του πατέρα της.

Ο Μάρνης Σκουντριδάκης πέρασε ακόμα από την «Καθημερινή», τον «Ελεύθερο Τύπο» και άλλες εφημερίδες. Μάλιστα, όταν ο κ. Γιώργος Τράγκας είχε αναλάβει την επανέκδοση της «Ακροπόλεως» το 1998 έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να βγει το φύλλο με το ύφος και το κύρος της εφημερίδας που ίδρυσε ο Βλάσσης Γαβριηλίδης.

Στην ΕΡΤ ο Μάρνης Σκουντριδάκης διετέλεσε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, ενώ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε διετελέσει Διευθυντής Νέων Μέσων Επικοινωνίας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 15:30 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Χ.Κ.Λ.