MEDIA

Φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών ζητά η πλειοψηφία των πολιτών

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά να φορολογηθούν οι Έλληνες εφοπλιστές και να σταματήσουν να βρίσκονται σε καθεστώς «φορο-ασυλίας», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μεγάλου δημοψηφίσματος του newsbomb.gr.


Περισσότεροι από εννέα χιλιάδες πολίτες απάντησαν στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι πρέπει να φορολογηθούν οι Έλληνες εφοπλιστές;».

Συγκεκριμένα, το 86.95% (8.070) των πολιτών συμφωνεί με τη φορολόγηση των εφοπλιστών, το 12,16% (1129) διαφωνεί και ένα 0,89% (83) δεν απαντά.

Η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή (9.282 άνθρωποι) δείχνει τη δυναμικότητα του αιτήματος, που εδράζεται στον κοινό νου: πώς είναι δυνατό μία μερίδα πολιτών του ελληνικού κράτους να απολαμβάνει ειδικά προνόμια φοροαπαλλαγών, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός σηκώνει το βάρος της φορολογίας και των μειώσεων στα εισοδήματά του. Φαίνεται δε, πως ούτε η «εθελοντική συνεισφορά» έπεισε τον κόσμο, ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν οι Έλληνες εφοπλιστές στα έσοδα. Άλλωστε, όπως έγινε, γνωστό μερίδα των εφοπλιστών δεν συμμετείχε καν στο εγχείρημα.

Διαβάστε επίσης:

Φιάσκο η «εθελοντική εισφορά» για τους εφοπλιστές

Μηδαμινή η συμβολή των εφοπλιστών σε σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία

Ο κλάδος που συμβάλλει καθοριστικά στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Παραδίδουν τεράστιο μέρος της ναυτικής εκπαίδευσης στους εφοπλιστές

Να φορολογήσουν τους εφοπλιστές, όπως στην Αμερική