MEDIA

Δείτε τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σε 50 μέρες οι κατασχέσεις για τα Ταμεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατασχέσεις εντός 50 ημερών, από τη στιγμή που θα λήξει η προθεσμία καταβολής των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, προωθεί το υπουργείο Εργασίας μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων αλλάζει και αναβαθμίζεται το Λύκειο. Οι επιδόσεις των μαθητών σε όλες τις τάξεις θα μετράνε για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Η νέα δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων αποσκοπεί στον περιορισμό της παραπαιδείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ξηλώνουν την Τουρκία οι Πανέλληνες του Μυστρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπος με πραξικόπημα βρίσκεται ο Ερντογάν. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρασία. Εκπαιδεύουν "λευκούς" ισλαμιστές στα Σκόπια για τρομοκρατικά χτυπήματα."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Το σχέδιο για τους 80.000 των δήμων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεύτερος Καλλικράτης εφαρμόζεται ουσιαστικά για 325 δήμους και 13 περιφέρειες, με καταργήσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τμημάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φοροπαγίδα για 250.000 συνταξιούχους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θα κληθούν τις εφορίες το 2014 για συμπληρωματικές δηλώσεις καταγράφοντας τα ποσά που αντιστοιχούν στις συντάξεις από το 2011 έως το 2013. Απειλούνται με πρόσθετους φόρους, λόγω τεκμηρίων με εισφορά αλληλεγγύης."

ΕΣΤΙΑ: "Λιγώτεροι εργοδότες περισσότεροι άνεργοι".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα διαπράττεται ένα μεγάλο λάθος σχετικώς με την καταπολέμηση της ανεργίας. Όλοι μετρούν- και ορθώς- τον αριθμό των ανέργων, αλλά κανένας δεν μετρά τον αριθμό εκείνων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, δηλαδή των εργοδοτών".

Η ΑΥΓΗ: "12.500 "μελλοθάνατοι" στην Αυτοδιοίκηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα δοθούν λίστες με ονόματα στην τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε χθες κυβερνητική σύσκεψη. Φύλλο συκής η αξιολόγηση, για την οποία ακόμη δεν βγήκαν τα κριτήρια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εφιάλτης τα ληξιπρόθεσμα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "μπούμερανγκ γυρίζουν στην κυβέρνηση οι φόροι και τα "χαράτσια" του Μνημονίου. Χιλιάδες φορολογούμενοι και νοικοκυριά αδυνατούν, πλέον να πληρώσουν αυτά τα ποσά, που επιβεβαιώνουν πόσο λανθασμένη είναι η συνταγή της άγριας λιτότητας".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλάζουν όλα στις πανελλαδικές με το νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι οι αλλαγές να ισχύσουν από φέτος για τους μαθητές της Α΄Λυκείου αν και εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο είναι δυνατή η δημόσια διαβούλευση σε διάστημα μόλις 10 ημερών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπάιντεν: Συμφέρον μας να επιτύχετε".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έχουμε κάθε συμφέρον να επιτύχει η Ελλάδα, υπογραμμίζει σε αποκλειστική συνέντευξη προς την "Κ" ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κατασχέσεις και τα Σαββατοκύριακα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα Σαββατοκύριακα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο, παρέχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα εργοστάσια κλείνουν από το κυνήγι του κέρδους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεγάλες παραγωγικές μονάδες τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, που μπορούν να δουλέψουν καλύπτοντας λαϊκές ανάγκες, αλλά βάζουν λουκέτο επειδή αυτό συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση του, φορτώνοντάς την στους εργάτες, διασφαλίζοντας την παραπέρα κερδοφορία του με μισθούς πείνας κι ανύπαρκτα δικαιώματα, εκποιώντας μονάδες-φιλέτα, ακόμα ακόμα αλλάζοντας το αντικείμενό τους σε αναντιστοιχία ακριβώς με αυτές τις ογκούμενες λαϊκές ανάγκες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το τελικό σχέδιο για το νέο Λύκειο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το τελικό σχέδιο για το νέο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο παρουσιάζουν σήμερα "Τα Νέα". Οι αλλαγές που θα αρχίσουν να ισχύουν από φέτος- περιλαμβάνουν τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις Πανελλαδικές από έξι σε τέσσερα και την προαιρετική τάξη μαθητείας στο Επαγγελματικό Λύκειο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "'Η μαζί μας ή εναντίον μας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ομπάμα υποδέχεται τον Σαμαρά με το ..."δόγμα Μπους". Τι... εύχεται ο πρωθυπουργός να κερδίσει στην Ουάσιγκτον, τι του δίνουν και τι του ζητούν. Ο αμερικανικός εκβιασμός και η αγωνία Σαμαρά να βρει..."αντίδοτο" στη Μέρκελ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Από τα σχολεία στα... νοσοκομεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επείγον σήμα ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στους οφειλέτες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο σε όσους οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία στέλνει ουσιαστικά με εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Οι οφειλέτες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της κατάσχεσης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε ειδικές ζώνες θα ανοίγουν τα καταστήματα της Κυριακές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες Περιφέρειες της χώρας."

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κατασχέσεις σε εταιρείες μέρα-νύχτα και τις αργίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατασχέσεις όλες τις ημέρες του χρόνου και τις νυχτερινές ώρες προβλέπει πράξη νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια που καταβάλλει να ξεκαθαρίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρων 500.000 επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης".