MEDIA

Δημοψήφισμα Newsbomb.gr: «Θέλουν να αρπάξουν τα φιλέτα του Δημοσίου»

Δημοψήφισμα Newsbomb.gr: «Θέλουν να αρπάξουν τα φιλέτα του Δημοσίου»

Χιλιάδες πολίτες πήραν θέση μπροστά στα σενάρια που έκαναν λόγο για διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου από ξένους μάνατζερ, συμμετέχοντας στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr.


Ο θόρυβος για το φημολογούμενο κρυφό σχέδιο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές οι οποίοι θέλουν να βάλουν χέρι στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είτε με δική τους διοίκηση, είτε με τη μετάλλαξή του σε εταιρεία ειδικού σκοπού που θα εδρεύει σε τρίτη χώρα, πήρε διαστάσεις τόσο στα εγχώρια όσο και στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το newsbomb.gr κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν στο ερώτημα: «Διοίκηση από ξένους μάνατζερ λέγεται ότι θέλουν να επιβάλουν οι Γερμανοί στο ΤΑΙΠΕΔ. Τι σημαίνει αυτό κατά την εκτίμησή σας;».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η πλειοψηφία των 5.560 πολιτών που πήραν μέρος, εκτιμά ότι στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των φιλέτων του Δημοσίου προς όφελός τους, σε ποσοστό 58.88%.

Το 30.69% πιστεύει ότι μετά από μια τέτοια κίνηση, θα ακολουθούσε η μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδικής Οικονομικής Ζώνη.

Το 9.58% θεωρεί ότι οι ξένοι μάνατζερ θα κάλυπταν τα κενά και τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ένα 0,85% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Αποτέλεσμα όλου του θορύβου που δημιουργήθηκε, αλλά και της σαφούς αντίθεσης των πολιτών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που εκφράστηκε και μέσω του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr, ήταν η διάψευση από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα των εν λόγω σεναρίων.

Διαβάστε επίσης:

Απεγνωσμένα ψάχνουν νέο πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο Γ. Στουρνάρας διαψεύδει τη μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό

Οι δανειστές μας έπαθαν αμόκ και ζητούν τον ουρανό με τα... άστρα!