MEDIA

Focus: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου

Focus: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου

Ρεπορτάζ για τη δολοφονική επίθεση μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φιλοξενούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Focus έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου», στο οποίο, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;».

Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των δύο νεαρών και αναφέρεται ότι η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Σημειώνεται πάντως ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη».

Γίνεται ακόμη αναφορά στα σχόλια του πολιτικού κόσμου και κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε το φόβο ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με καταστάσεις που θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Die Zeit, στην ηλεκτρονική της έκδοση, περιγράφει τα γεγονότα και τις πληροφορίες που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η επίθεση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα». Προσθέτει ότι «αυτόνομες αριστερές ομάδες έχουν τα προηγούμενα χρόνια διαπράξει επανειλημμένες βομβιστικές επιθέσεις, ενώ έχουν πυροβολήσει και αστυνομικούς». Το δημοσίευμα μεταφέρει και τη χθεσινοβραδινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα μετέδωσε και η εκπομπή Tageschau του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Παρατηρητές είχαν, μετά τον θάνατο του μουσικού (ενν. τον Παύλο Φύσσα), εκφράσει τον φόβο ότι η επίθεση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Η αστυνομία θεωρούσε εδώ και εβδομάδες ότι επίκειται κάποια εκδικητική πράξη από την πλευρά αριστερών "υπόγειων" οργανώσεων» αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ενώ επισημάνθηκε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν στις ιστοσελίδες του τηλεγραφήματα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).
«Πυροβολισμοί μπροστά από τα γραφεία της Χ.Α.», «Μέλη ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος δολοφονήθηκαν», είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων.

Πολλά ΜΜΕ υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους και την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε περισσότερα στο: Τα διεθνή MME για τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Α. Γεωργιάδης: Τραγικά και συγκλονιστικά περιστατικά

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

ΑΝ.ΕΛ.: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο

Βρέθηκε κλεμμένη μηχανή κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης