MEDIA

Γ.Πρετεντέρης: Ο Ιωάννης του Μαξίμου και η παραβολή της συνέντευξης

Γ.Πρετεντέρης: Ο Ιωάννης του Μαξίμου και  η παραβολή της συνέντευξης

Στην ιστορία έχουν περάσει πολλοί με το όνομά του και με διαφορετικούς επιθετικούς προσδιορισμούς. Υπήρξε ο Ιωάννης Κομνηνός, ο Παλαιολόγος, των Μεδίκων, της Κλίμακος και αρκετοί ακόμα που έδωσαν το στίγμα τους στην ιστορία.


Της εποχής μας, ο Ιωάννης θέλει να αποκτήσει το προνόμιο να χρισθεί Ιωάννης του Μαξίμου ή ακόμα πιο σικ να αποκαλείται Ζαν ντε Μαξιμός. Αυτό δεν είναι δικό μας σχόλιο αλλά η παρατήρηση στελεχών της Ν.Δ. που περιμένουν καιρό να δουν τον πρωθυπουργό λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός του.

Εξαίρεση αποτελεί ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος έχει γίνει ο πιο συχνός επισκέπτης του Μεγάρου Μαξίμου ακόμα κι απ' τον διανομέα με το παπάκι που φέρνει «λιχουδιές σούσι» στον αριθμό 19 της Ηρώδου Αττικού.

Τα «σούρτα – φέρτα» του κ. Πρετεντέρη στο πρωθυπουργικό μέγαρο πάντως, όχι μόνο δεν τον έκαναν να φαίνεται άνετος στη συνέντευξη που τού έδωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά μάλλον το αντίθετο. Εμφανίστηκε αδιάβαστος, χωρίς τη συνήθη άνεση (να κάθεται σταυροπόδι απέναντι στον συνεντευξιαζόμενο) και βαρύτερος (μάλλον από το ρύζι απ' τα σούσι μάκι και νιγκίρι).

Οι... γλώσσες του σώματος

Από τη γλώσσα του σώματός του, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πιο άνετος και πιο σίγουρος για το πρόσωπο που είχε απέναντί του, το οποίο υποτίθεται ότι θα έκανε σκληρές ερωτήσεις. Ο κ. Γ. Πρετεντέρης, αντιθέτως, εμφανίστηκε αμήχανος, όχι τόσο καλά ενημερωμένος και διστακτικός να κάνει σκληρές ερωτήσεις ακόμα κι όταν λάμβανε απαντήσεις που έδιναν αφορμές για διαξιφισμούς.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής περιστατικό. Ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Οι νέοι, απογοητευμένοι από τις δυσκολίες και την ανεργία, έχουν φτάσει, δυστυχώς, να αμφισβητούν τη Δημοκρατία». Έλαβε την απάντηση: «Κύριε Πρετεντέρη, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα δωρεάν Wi-Fi».

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω στους κήπους του Μαξίμου, όταν δεν απολαμβάνω ιαπωνικό φασολάκι «ενταμάμε» με χοντρό αλάτι πριν από το σούσι...

Μάθημα μαχητικής δημοσιογραφίας

Πρωθυπουργός: Πριν από 25 μέρες δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, πήρα ένα πρωί το αυτοκίνητο και πήγα στο Λουτράκι. Δεν με είδε κανείς, πήγα σε ένα εστιατόριο όμως. Μίλησα εκεί με τον κόσμο πολύ ωραία, δεν γράφτηκε πουθενά.

Γ. Πρετεντέρης: Καλά, δεν πρέπει να το δέχονται όλοι καλά, κάποιοι σας βρίζουν κιόλας.

Σχόλιο: Ποιος πήρε συνέντευξη από ποιον...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB