MEDIA

Εκδικάσθηκε η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ηρακλείου

Εκδικάσθηκε η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ηρακλείου

Εκδικάσθηκε σήμερα Πρωτοδικείο Ηρακλείου η εξ αναβολής αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του ελληνικού Δημοσίου για το κλείσιμο ΕΡΤ, που είχε προγραμματιστεί να δικαστεί στις 18 Νοεμβρίου, αλλά είχε πάρει αναβολή έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του Δημοσίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ΕΡΑ Ηρακλείου αναμένεται να γνωστοποιηθεί έπειτα από λίγους μήνες. Την ώρα της εκδίκασης από το κέντρο του Ηρακλείου εξέπεμπε η «Πρωινή ενημέρωση» μεταφέροντας διαδικτυακά σ’ όλη την Ελλάδα, τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ηρακλείου χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματικό και παράνομο το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», προσθέτοντας ότι «επί 5,5 μήνες, και για την ακρίβεια επί 168 ημέρες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, παλεύουμε για το αυτονόητο». Τέλος, οι εργαζόμενοι ευχαριστούν δημόσια όλους όσοι αγωνίζονται στο πλευρό τους, τονίζοντας ότι «ο αγώνας για αδέσμευτη ενημέρωση, για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση, συνεχίζεται».