FAZ: «Ζήτημα εντιμότητας» οι πλειστηριασμοί;

Newsbomb

Αναφορά στο ζήτημα των αναγκαστικών πλειστηριασμών στην Ελλάδα κάνει εκτενές άρθρο του δημοσιογράφου Μίχαελ Μάρτενς στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει τη μάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και σχολιάζει: «Οι Έλληνες δανείζονταν αρχικά χωρίς δισταγμό για να αγοράσουν ακίνητα. Στη συνέχεια η αγορά κατέρρευσε. Εδώ και έξι χρόνια ισχύει ένα μορατόριουμ για τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς. Η τρόικα λέει ότι η γενική προστασία ωφελεί αυτούς που απλά δεν θέλουν πια να αποπληρώσουν τα δάνειά τους».

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι ο σημερινός φόβος πολλών Ελλήνων ότι θα χάσουν το σπίτι τους είναι αποτέλεσμα της αμετροέπειας του παρελθόντος και ότι πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση χρέους, στη χώρα υπήρχε μία κρίση του δανεισμού ιδιωτών. Ο γερμανός δημοσιογράφος μίλησε για το θέμα με έναν πρώην έλληνα υπουργό, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του και σχολιάζει: «Πριν από την καθιέρωση του ευρώ, κανένας Έλληνας δεν θα σκεφτόταν να πάρει καταναλωτικό δάνειο σε δραχμές με 25% επιτόκιο. Με το ευρώ άρχισε να σημειώνεται μία έξαρση φαινομενικά φθηνών δανείων. Πολλοί το έκαναν αδίστακτα, χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες».

ΠΗΓΗ DW

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved