MEDIA

Γερμανόφωνα ΜΜΕ: Η «ντραγκ-κουίν» της Ευρώπης με μούσι

Γερμανόφωνα ΜΜΕ: Η «ντραγκ-κουίν» της Ευρώπης με μούσι

Πολυγραφότατος ο γερμανόφωνος τύπος για το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που παρακολούθησαν 180 εκατομμύρια Ευρωπαίοι από τις μικρές οθόνες.

Η Neue Westfälische γράφει χαρακτηριστικά:

«Δημοσιονομική κρίση, τραπεζική κρίση, ευρωομόλογα, μηχανισμός στήριξης, ουκρανική κρίση, ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, η ευρωπαϊκή ιδέα έχει ζήσει και καλύτερες στιγμές» επισημαίνει ο σχολιαστής της. «Έτσι ο διαγωνισμός τραγουδιού έκανε καλό. Διότι σε αυτόν βιώθηκε ειρηνικά και χαρούμενα ο πολιτιστικός ανταγωνισμός μέσα σε μια κοινότητα κοινών ιδεών. Μπορεί κανείς να πει ότι το θέαμα ήταν κιτς και μπανάλ, αλλά έφερε κάτι που η πολιτική στην Ευρώπη, δεν μπορεί να ενσαρκώσει, το ίδιο όπως και ο προεκλογικός αγώνας για τις επικείμενες ευρωεκλογές: αισθήματα για την γηραιά ήπειρο, για τις κοινές ευρωπαϊκές ρίζες».

Η Nordkurier παρατηρεί: «Ο 25χρονος αυστριακός Τομ Νόιβιρτ, κόμισε ένα μήνυμα σε άνδρες και γυναίκες. Χρησιμοποίησε την τηλεόραση και το παλκοσένικο για να διαφημίσει την ανεκτικότητα, το σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον πέρα και πάνω από την εμφάνιση, το φύλο και την προέλευση. Ο καλλιτέχνης ενσάρκωσε το άρθρο του συντάγματος που προστατεύει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».

Τέλος, η αυστριακή der Standard γράφει ότι η επιτυχία της Κοντσίτα Βούρτς παίρνει άλλες διαστάσεις από μια νίκη «μιας λάθος κυρίας με γνήσιο μούσι». Και συνεχίζει: «Αυτό το εκκεντρικό πλάσμα με τα μακριά ματοτσίνορα» έφτασε στη νίκη με μαζική στήριξη και δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ανυπεράσπιστα θύματα».

ΠΗΓΗ dW

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2014:Σοφία Βόσσου για Conchita: «Ήταν ανατριχιαστικό το θέαμα»