MEDIA

Game of Thrones Season 5: Τι θα δούμε στον επόμενο κύκλο

Game of Thrones Season 5: Τι θα δούμε στον επόμενο κύκλο

H τέταρτη σεζόν του «Game of Thrones» ολοκληρώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες με ένα εντυπωσιακό φινάλε, αφήνοντας ωστόσο -όπως άλλωστε κάθε χρόνο-, μια αίσθηση κενού στους φίλους της σειράς

Με την Άρια Σταρκ να αναχωρεί προς το Μπράαβος, τον Στάνις Μπαράθεον να θριαμβεύει στο Βορρά και τον Τύριον Λάνιστερ να δραπετεύει από το Kings Landing -αφού πρώτα πήρε την πολυπόθητη εκδίκησή του από τον πατέρα του και την πόρνη Σέι που τον πρόδωσε-, έκλεισε ένας ακόμα «γεμάτος» κύκλος του «Game of Thrones», με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει του χρόνου, τον Απρίλιο 2015, με 10 νέα επεισόδια.

Αυτό που κατά γενική ομολογία επισημαίνουν όλοι είναι ότι η φετινή σεζόν ικανοποίησε ακόμα και τους πιο «σκληροπυρηνικούς» οπαδούς του λογοτεχνικού έργου του George RR Martin, καθώς «έτρεξε», σε σημαντικό βαθμό, χρονικά τις διάφορες παράλληλες ιστορίες, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των όσων ο συγγραφέας έχει γράψει από καιρό στα βιβλία του. Παράλληλα το φινάλε «τακτοποίησε», κατά κάποιο τρόπο, το κάθε στρατόπεδο, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πού περίπου θα βρεθούμε στην αρχή του επόμενου κύκλου.

Τι λοιπόν μας επιφυλάσει λοιπόν η επόμενη σεζόν;

Πολλά τα σενάρια, πολλές οι εικασίες, αρκετές οι φήμες και οι διαρροές, αλλά το τι πραγματικά θα δούμε του χρόνου μόνο οι δημιουργοί της σειράς το γνωρίζουν πραγματικά...

Ας συγκεντρώσουμε ωστόσο τα όποια δεδομένα υπάρχουν μέχρι σήμερα και ας επιχειρήσουμε να «ξετυλίξουμε» το ατελείωτο κουβάρι των ιστοριών του «Game of Thrones».

Καταρχάς πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα σεζόν θα βασίζεται στα βιβλία «A Feast for Crows» και «A Dance with Dragons», δηλαδή το τέταρτο και το πέμπτο βιβλίο της σειράς.

Το πλάνο με το οποίο «έκλεισε» το τελευταίο επεισόδιο μας αποκάλυψε ήδη αρκετά για το νέο, πολύ μεγάλο ταξίδι το οποίο ξεκινάει για την Άρια Σταρκ, μια από τις πιο αγαπημένες ηρωίδες της σειράς. «Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι η Άρια προχωράει. Το θέμα είναι ότι τώρα προχωρά προς την ενηλικίωση μόνη της με έναν τρόπο που μοιάζει μάλλον σκοτεινός. Αυτή είναι μια σημαντική ιστορία στην αφήγηση», αποκαλύπτει ένας από τους σκηνοθέτες της σειράς, ο Άλεξ Γκρέιβς.

Από την παραπάνω δήλωση άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ανάμεσα στα νέα μέρη τα οποία θα προστεθούν στην πλούσια γεωγραφία του «Game of Thrones», θα είναι το Μπράαβος, από το οποίο πήραμε ήδη μια μικρή γεύση στον τέταρτο κύκλο, με τη σύντομη επίσκεψη στη «Σιδερένια Τράπεζα».

Ακόμη έχει γίνει από γνωστό από καιρό ότι η τηλεοπτική σειρά θα ξεκινήσει το καλοκαίρι γυρίσματα στην Ισπανία, που θα χρησιμοποιηθεί ως «μεσογειακό» σκηνικό για το εξωτικό Ντορν, την πατρίδα δηλαδή του... μακαρίτη πρίγκιπα Όμπεριν.

Παράλληλα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο αρκετά ονόματα, που δείχνουν ότι το καστ της σειράς θα εμπλουτιστεί, ενώ κάποια γνώριμα πρόσωπα πιθανότατα θα επιστρέψουν. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη Μιρσέλα (την κόρη της Σέρσεϊ Λάνιστερ), η οποία ζει με την οικογένεια του Όμπεριν, τον Jaqen H'qar (τον μυστηριώδη δολοφόνο που βοήθησε την Άρια να δραπετεύσει από το Χάρενχολ) και ίσως και για τον Τζέντρι (τον «μπάσταρδο» γιο του Ρόμπερτ Μπαράθεον), η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και μια σεζόν. Η περιβόητη Lady Stoneheart (δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα για τη ταυτότητά της) μάλλον δεν θα εμφανιστεί τελικά στην τηλεοπτική μεταφορά, μια ακόμα σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα βιβλία.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει η Σέρσεϊ, μετά το φόνο του πατέρα της και τη φυγή του Τύριον, αλλά και ποια θα είναι η τύχη του τελευταίου, μετά την απόδραση με τη βοήθεια του αδελφού του και του Βάρις. Φήμες υποστηρίζουν ότι η Σέρσεϊ θα επιχειρήσει να κρατήσει το «Σιδερένιο Θρόνο» αλλά θα έλθει σύντομα αντιμέτωπη με τα πολλά λάθη που έχει διαπράξει στο παρελθόν. Διαρροές κάνουν επίσης λόγο για την εμφάνιση του High Sparrow, ενός πανίσχυρου θρησκευτικού ηγέτη, ο οποίος θα αλλάξει τα δεδομένα στο Kings Landing.

Όσο για το Βορρά αναρωτιόμαστε: θα βάλει κάποιος επιτέλους ένα τέλος στους αιμοσταγείς Μπόλτον και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Στάνις Μπαράθεον (μετά από το δυναμικό comeback στο φινάλε) και του Τζον Σνόου, ο οποίος αναδεινύεται σε πραγματικό ηγέτη των «Φρουρών της Νύχτας»; Θα δοθούν απαντήσεις για το πεπρωμένο του Μπράντον Σταρκ ο οποίος βρίσκεται με τα «Παιδιά του Δάσους» και τι εξελίξεις θα υπάρξουν με τους White Walkers πέρα από το Μεγάλο Τείχος; Πώς θα αντιμετωπίσει τον πολυμήχανο όσο και επικίνδυνο Λορντ Μπέιλις η Σάνσα Σταρκ στο Έιρι;

Στην άλλη άκρη του φανταστικού χάρτη του «Game of Thrones», η Ντενέρις έχει απομείνει πλέον πιο μόνη από ποτέ, καθώς αναγκάστηκε να αλυσοδέσει τους δράκους της, να διώξει τον Τζόρας Μόρμοντ, ενώ ο Νταάριο πολεμάει μακριά, σε μια άλλη πόλη. «Η Ντενέρις βρίσκεται σ' ένα πολύ, πολύ σκοτεινό σημείο κι από εκεί θα ξεκινήσει του χρόνου», αποκάλυψε ο Άλεξ Γκρέιβς.

Πάντως οι δημιουργοί της σειράς, Ντέβιντ Μπένιοφ και Νταν Βάις, σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις τους, είπαν ότι η πέμπτη σεζόν θα είναι η πιο εντυπωσιακή... Όχι δηλαδή ότι περιμέναμε να πουν και κάτι άλλο δηλαδή.

Μέχρι τον επόμενο Απρίλιο λοιπόν υπομονή...

Διαβάστε επίσης:

Το «Game of Thones» στα... Μετέωρα! (pics)

Γάμος α λα Game of Thrones! (pics)

Στα ίχνη των ηρώων του Game of Thrones! (Pics)

Ο κόσμος πριν τους Νεάντερταλ θύμιζε... «Game of Thrones»!