MEDIA

Ιπτάμενα «στιλέτα» μεταξύ ΑΝΤ1 και Unfollow

Ιπτάμενα  «στιλέτα» μεταξύ ΑΝΤ1 και Unfollow

Αφορμή για καυγά περί δεοντολογίας δημιούργησε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 «Επιθέσεις κατά των ΜΑΤ με παρκούρ στις ταράτσες των Εξαρχείων». Unfollow και ANT1 διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ερίζουν περί σωστής δημοσιογραφίας.

Με βαριές εκφράσεις εκατέρωθεν άναψε η μάχη μεταξύ των Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου (Unfollow) και Γιώργου Καραϊβάζ (ΑΝΤ1) για το ρεπορτάζ που προβλήθηκε το βράδυ των επεισοδίων στα Εξάρχεια (δελτίο ειδήσεων ΑΝΤ1 7/12). Είχε προηγηθεί ορυμαγδός χιουμοριστικών σχολίων σε twitter και άλλα κοινωνικά μέσα υπό το hashtag #iptamenoi anarxikoi.


Παρότι ο υπουργός δημόσιας τάξης Β. Κικίλιας έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb μέρος του video από την κάμερα του ελικοπτέρου οι διαξιφισμοί συνεχίστηκαν.

Σε ανάρτησή του ο Γ. Καραϊβάζ λέει «Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι την επόμενη φορά που θα δώσουμε εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ θα περάσουμε πρώτα από την κριτική και διανοητική επιτροπή έγκρισης του κ. Χαραλαμπόπουλου...Ο ρόλος μας δεν είναι να γίνουμε αρεστοί και εύληπτοι σε ευήκοα ώτα παλαμακιστών ή κλακαδόρων».


Η απάντηση του Unfollow και του Λ.Χαραλαμπόπουλου ήταν άμεση: Εσείς, «συνάδελφε», δεν επιλέξατε απλώς να είστε «κύμβαλο αλαλάζον» συγκεκριμένων κύκλων της αστυνομίας. Επιλέξατε να διανθίσετε την αφήγησή τους με εντυπωσιακές εικόνες. Γιατί χρειάζεται πολλή φαντασία ακόμα και στα πλάνα που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η αστυνομία να ανακαλύψει κανείς: «αερομεταφερόμενο τάγμα αναρχικών», «πελταστές» και «μοίρες κομάντο αναρχικών» που έκαναν επιθέσεις «αέρος εδάφους» -τύφλα να “χουν οι ανταποκρίσεις από τη Λωρίδα της Γάζας δηλαδή! Όχι μόνο δεν κριτικάρατε την «είδηση» αλλά την απογειώσατε (κυριολεκτικά!). Περιέργως, δεν είχατε να δείξετε ντοκουμέντα. Γιατί όμως τα άλλα ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες της αστυνομικής κτηνωδίας, που έκαναν το γύρο των social media σας διέφυγαν; Α, ξέχασα! Αυτά δεν τα διακινούσε η αστυνομία…
Η συνέχεια...; θα δείξει τις επόμενες μέρες

Σχετικές ειδήσεις