MEDIA

Κυκλοφορεί και πάλι ο «Αγγελιοφόρος»

Κυκλοφορεί και πάλι ο «Αγγελιοφόρος»

Σε καθημερινή κυκλοφορία επανέρχεται από σήμερα (281/1/2015) η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» που είχε αναστείλει την έκδοσή της στις 30 Δεκεμβρίου 2014.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», διέκοψαν την επίσχεση εργασίας.

Όπως αναφέρει το aggelioforum, σχεδόν 95 δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, επί συνόλου 110 μισθωτών, επανήλθαν στις θέσεις εργασίας τους μετά την καταβολή των αποδοχών δύο μηνών, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2014, εκ μέρους της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν στα γραφεία τους, είχαν προηγουμένως υπογράψει ατομικά ιδιωτικά συμφωνητικά, βάσει των οποίων οι συμβληθέντες εργαζόμενοι δεσμεύονται να άρουν όλες τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, αλλά και τη συντηρητική κατάσχεση που έχουν επιβάλει, κατόπιν δικαστικής απόφασης, στα μέσα Δεκεμβρίου 2014, σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, οι υπογράφοντες εργαζόμενοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μη προβούν σε κατασχέσεις σε βάρος της εταιρίας για τους ληξιπρόθεσμους μισθούς του προηγούμενου έτους, ενώ παρέχουν τη συναίνεσή τους για την υπό όρους υπαγωγή της εταιρίας σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Βάσει των όρων των ιδιωτικών συμφωνητικών, οι εργαζόμενοι αποδέχονται επί της ουσίας τη ρύθμιση της ροής της μισθοδοσίας τους με καθυστέρηση τουλάχιστον 4 μηνών, προσβλέποντας σε ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής κατά τους επόμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις