MEDIA

Φίλης: «Οι καναλάρχες δεν δίνουν τίποτα για τις άδειες»

Φίλης: «Οι καναλάρχες δεν δίνουν τίποτα για τις άδειες»

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη χαριστεί ούτε ένα... ευρώ στους καναλάρχες, που από το 1989 έχουν κάνει «κατάληψη» στις κρατικές συχνότητες, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της Αυγής, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Παραπολιτικά FM.

«Η κατεύθυνση που είναι και δέσμευση είναι ότι θα υπάρξει νομιμότητα στον χώρο των αδειών της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής εκμετάλλευσης διότι σήμερα λειτουργούν με προσωρινές άδειες από το '89» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Αυτό το καθεστώς των προσωρινών αδειών βολεύει και τις εκάστοτε κυβερνήσεις και αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα, τους εργοδότες των καναλιών, διότι δεν δίνουν τίποτα από τη μία και από την άλλη οι κυβερνήσεις έχουν ένα στοιχείο επηρεασμού μέσω και αυτής της διαδικασίας, πέρα από τα δημόσια έργα και τις εργολαβίες, των διαφόρων καναλιών. Άρα εκεί υπάρχει ένα θέμα εξυγίανσης και εφαρμογής του νόμου». Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι και το κεφάλαιο DIGEA είναι ανοικτό για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: ««Εδώ είναι και το θέμα της Digea. Έσπευσε η προηγούμενη κυβέρνηση να φτιάξει μια νομοθεσία, ουσιαστικά ένα κλειστό κλαμπ ιδιοκτητών των σημερινών μέσων ενημέρωσης, όπου έναντι ασήμαντου ενοικίου καταλαμβάνουν τις ψηφιακές συχνότητες για 15 χρόνια. Αυτό θα έρθει προς συζήτηση και αναθεώρηση».

Το Newsbomb κατέγραψε χθες με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ τους εκβιασμούς που φέρονται να επιχειρούν ήδη οι καναλάρχες προς την πλευρά της κυβέρνησης, περί δήθεν κλείσιμο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δώσει την εντολή για να τηρηθούν οι νόμοι. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν πτοεί τη νέα κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού λαού που την εξέλεξε, ότι θα σπάσει τα δεσμά της διαπλοκής ανάμεσα στα συστημικά Media και την εξουσία. Και πλέον με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα βήματα και η έναρξη των εξελίξεων που θα είναι καταιγιστικές στο μέτωπο των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

Σχετικές ειδήσεις