MEDIA

Η επίσκεψη Τσίπρα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου

Η επίσκεψη Τσίπρα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου

Στην επίσκεψη του 'Ελληνα πρωθυπουργού στη Κύπρο αναφέρονται σήμερα (1/2/2015) τα ΜΜΕ στα Κατεχόμενα.

Η εφημερίδα "Αφρίκα" (Αφρική) με τίτλο "Εμείς θα το κάνουμε" αναφέρεται σε δηλώσεις του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Μπουλέντ Αριντς για την αποκατάσταση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα από την Τουρκία και γράφει ότι οι αυτό αποτέλειωσε τις ελπίδες των Τ/κ εργολάβων που τελευταία στιγμή είχαν ακυρώσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους την περασμένη εβδομάδα, αλλά "έφαγαν ακόμη μια σφαλιάρα" από την Τουρκική Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι μετά τον Κουντρέτ Οζερσάι και ο Μουσταφά Ακκιντζί δημοσιοποίησε τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ αναμένεται και από τους Σιμπέλ Σιμπέρ και Ντερβίς Έρογλου να πράξουν το ίδιο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έρχεται σήμερα στο νησί μας.

Η εφημερίδα "Χαλκίν Σεσί" (Φωνή του λαού) με τίτλο "Η Λευκωσία περιμένει τον Τσίπρα" γράφει ότι την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα στην Κύπρο ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα συναντηθεί με τον "ε/κ ηγέτη" Νίκο Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου αναπήρων Γκιουνάι Κίμπριτ σε δηλώσεις του είπε ότι πρέπει να έχουν το δικαίωμα επιλογής νοσοκομείου και ιατρού όπως γίνεται στην Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση της δίκης της Τσιγντέμ Αλτινφιντζάν η οποία παρέσυρε στο θάνατο τέσσερα άτομα σε οδικό δυστύχημα πέρυσι.

Με τίτλο "Απατεώνες οι γιατροί;" η εφημερίδα "Χαβαντίς" (Είδηση) γράφει ότι πραγματοποιούνται έρευνες για τους ιατρούς του "δημοσίου" οι οποίοι δίνουν πλαστές άδειες ασθενείας. Αλλού γράφει ότι η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων έχει θέσει σε εγρήγορση το "υπουργείο" εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο ετοίμασε πακέτο νέων μέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον κτηνοτρόφο Κεμάλ Χασάν, ο οποίος υποστήριξε ότι η τροφή που πήρε από την "κυβέρνηση" για να ταΐζει τα ζώα του είναι σάπια και ψειριάρικη και ευθύνεται για το θάνατο 22 ζώων του.

Με τίτλο "Υπάρχουν 172.000 οχήματα στο δρόμο" η εφημερίδα "Κίπρις" (Κύπρος) γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του "τμήματος" εγγραφής αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 1975 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2015 έχουν εγγραφεί 287.000 οχήματα και από αυτά, 115.000 δεν κυκλοφορούν στους δρόμους για διάφορους λόγους. Αλλού αναφέρει ότι μετά από 10 χρόνια άρχισε ξανά η καλλιέργεια καπνού στην περιοχή της Καρπασίας μετά από την αύξηση της ζήτησης από την Ευρώπη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε πως οι δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι ενάντια στις πραγματικότητες στο νησί και πρέπει να δει ότι όσο κυρίαρχοι είναι οι Ε/κ στην Κύπρο, είναι και οι Τ/κ.

Η εφημερίδα "Γενί Ντουζέν" (Νέα τάξη) με τίτλο «Έκθεση καλής θέλησης 11 σημείων» γράφει ότι οι Κύπριοι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Αντεμίδης, Νίκος Περιστιάνης, Σερτάτς Σονάν και Γιουτζέλ Βουράλ ετοίμασαν μια έκθεση που αφορά βήματα καλής θέλησης στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι στο Γερόλακκο βρέθηκαν τα οστά τριών αγνοουμένων (Ε/κ) και στο Παραλίμνι ενός (Τ/κ). Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο τμήμα ορθοπεδικών και τραυματολογίας διεξάγονται το χρόνο 1000 επεμβάσεις.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις