MEDIA

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΝΕΔ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΝΕΔ

Πρόεδρος ο Δημήτρης Μάρης της 24 Media, νέα μέλη ο Σ. Ζαχαρός του Capital και ο Σ.Ζέρβας του STAR.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου τα Tακτικά Mέλη της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στα γραφεία του Πήγασου.

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους Δημήτρη Μάρη (Πρόεδρος - 24 Media), Θωμά Σιωζόπουλο (Αντιπρόεδρος - Pegasus Interactive), Σταμάτη Ζαχαρό (Γενικός Γραμματέας - Capital.gr), Δημήτρη Ηλιόπουλο (Ταμίας - Αθηνόραμα / Δέσμη Εκδοτική) και Σίμο Ζέρβα (Μέλος - STAR).

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε τόσο ο απολογισμός χρήσης 2014 όσο και ο προυπολογισμός για το τρέχον έτος ενώ εξελέγη νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τις Σμαρώ Κουρή (Prime Media), Εύη Βαρότση (MEGA), Άντα Κυρκιλή (ΔΟΛ) και τους Σίμο Ζέρβα (STAR) και Κωνσταντίνο Καμάρα (24 Media).

Στην εκτενή συζήτηση που έλαβε χώρα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο ο κλάδος των εκδοτών πρωτογενούς ποιοτικού περιεχομένου όσο και, ευρύτερα, η αγορά της ψηφιακής επικοινωνίας, τέθηκαν ως προτεραιότητες η περαιτέρω αναβάθμιση της ενιαίας Μέτρησης και Πιστοποίησης στοιχείων επισκεψιμότητας, η συνέχιση της διεύρυνσης της βάσης τακτικών και συνδεδεμένων μελών, οι πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών premium content sites ως διαφημιστικά οχήματα αλλά και η θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων στην αναμετάδοση του περιεχομένου από τρίτα μέρη.

Μετά την εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της ΕΝΕΔ, ο Δημήτρης Μάρης δήλωσε: «Τα ψηφιακά μέσα έχουν κυρίαρχο ρόλο πλέον στην Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, ως συλλογικό όργανο των εκδοτών διαδικτύου, είναι να υλοποιήσουμε ένα πλάνο στη βάση τριών πυλώνων: διεύρυνση του θεσμικού μας ρόλου, δημιουργία κανόνων για την αγορά και τεχνολογική υπεροχή με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία κοινών εργαλείων».

Σχετικές ειδήσεις