MEDIA

Η θέση της Nova για την οφειλή που της καταλογίστηκε από την κυβέρνηση

Η θέση της Nova για την οφειλή που της καταλογίστηκε από την κυβέρνηση

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των τηλεοπτικών καναλιών στην ενέργεια της κυβέρνησης για την απαίτηση καταβολής του τέλους για τη χρήση των εθνικών συχνοτήτων προέκυψε από την πλευρά της συνδρομητικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα της Nova.

Κύκλοι από την Κάντζα σχολίασαν ότι η Nova έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι σήμερα, το ποσό των 77.452.851,20 ευρώ, τόσο για την δορυφορική εκπομπή όσο και για τη χρήση των επίγειων συχνοτήτων.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο κάθε υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο για την χρήση συχνοτήτων, ενώ διευκρινίζουν ότι ο υπολογισμός του ποσού που αναρτήθηκε σήμερα είναι λάθος, καθώς το ποσοστό του οικονομικού ανταλλάγματος έχει περιοριστεί κατ' ανώτατο όριο στο 3% με βάση το ν. 4070/2012 (αρ. 81 παρ. 6).

Υπενθυμίζουμε ότι στη Multichoice η κυβέρνηση έχει «χρεώσει» ως οφειλή για την τριετία 2012-2014 το ποσό των 16.328.654,38 ευρώ.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν στην Κάντζα είναι πως ο,τι τους έχει ζητηθεί από το κράτος μέχρι σήμερα το έχουν τακτοποιήσει, ενώ αναμένουν τις εξελίξεις, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξισωθούν με την στάση που τηρούν έναντι του κράτους οι παραδοσιακοί «καναλάρχες», αφού από την πλευρά τους αναγνωρίζουν απόλυτα τις υποχρεώσεις τους έναντι του δημοσίου, τις οποίες και εξυπηρετούν κανονικά. Και αναμένουν από την κυβέρνηση να προχωρήσει και στις απαραίτητες διορθώσεις, αφού το συνολικό ποσό έχει υπολογιστεί με 3.5% συντελεστή, ο οποίος έχει πλέον μειωθεί στο 3%.

Διαβάστε αναλυτικά τι χρωστάνε τα κανάλια στο κράτος για τη χρήση των εθνικών συχνοτήτων από το 2010 μέχρι το 2014

Σχετικές ειδήσεις