MEDIA

Σε εορταστικό κλίμα η «επιστροφή» της ΕΡΤ την Πέμπτη

Σε εορταστικό κλίμα η «επιστροφή» της ΕΡΤ την Πέμπτη

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αύριο στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανέρχεται στους δέκτες, μετά από δύο χρόνια «μαύρου».

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση "επιστρέφει", σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών.

Έτσι, το λογότυπο στους δέκτες, αύριο, μετατρέπεται από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι πιάνουν δουλειά, με πρώτους τους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που θα ανοίξουν την πρωινή ενημέρωση. Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας", που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, κατέβασε τους διακόπτες.

Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε, με σημερινή της ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το κλίμα, αύριο, αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.

Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από αύριο στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Όσον αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αύριο στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

Σχετικές ειδήσεις