MEDIA

Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου η απονομή των Βραβείων Μπότση

Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου η απονομή των Βραβείων Μπότση

Με το Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης», με χορηγία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI) τιμήθηκε χθες, Τετάρτη (27/01/2016) κατά την 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Αθ. Βασ. Μπότση η Διευθύντρια Σύνταξης των Μέσων της DPG, Σόνια Χαϊμαντά, για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο Τύπο στον ψηφιακό.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο λειτούργημα που επιτελεί το ίδρυμα Μπότση, υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών ο πρόεδρός της Δημήτρης Κουμπιάς, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην ένταξη του ταμείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον νέο ασφαλιστικό φορέα που προωθείται, καθώς και στη δήμευση των πόρων του αγγελιοσήμου.

Κλείνοντας, επισήμανε την ενημέρωση που έχει λάβει για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Εκ μέρους της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, χαιρετισμό απηύθυνε η Ροζαλία Λόρετ δηλώνοντας χαρούμενη που βρίσκεται στη χώρα η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, τον τελευταίο χρόνο.

Η Ροζαλία Λόρετ σημείωσε ότι εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή, προάγουν την ποιοτική δημοσιογραφία και είναι ορόσημα για καλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλύτερη Δημοκρατία, καλύτερη Ευρώπη.

Μεγάλη σημασία, τόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, έχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία της Ευρώπης σε κρίση, η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, καθώς βρισκόμαστε στη χώρα - σταυροδρόμι όλων των εντάσεων της εποχής μας, την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, τόνισε, και μοιραζόμαστε κοινή κληρονομιά, η οποία έχει τις ρίζες της σε αυτή τη χώρα.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι εξής δημοσιογράφοι:

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.
Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι:

Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή - ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ″Εφημερίδα των Συντακτών″. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ″Γορτυνία″ από το 1970 μέχρι σήμερα.
Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.

Επίσης, η εφημερίδα ″Ροδιακή″ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.

Ο Σωτήρης Θεολογίδης, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.

Η πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου για την επιτυχημένη πορεία και το ήθος της στην δημοσιογραφία.

Ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Δημαράς για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.

Ο Γεώργιος Δόγας, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.

Ο Γεώργιος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Ο Χριστόδουλος Αξελός, για την μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων