MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (05/02/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (05/02/2016) πρωτοσέλιδα

Το απεργιακό κύμα που σάρωσε την Ελλάδα χθες μεδημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, επιστήμονες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, αυτοκινητιστές να αντιδρούν κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απασχολεί τον Τύπο. Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή είχε όγκο, παλμό, ενώ δεν έλειψαν και τα συνήθη επεισόδια με ομάδες κουκουλοφόρων.σημειώνεταιστα σημερινά (05/02/2016) πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Πρόσθετα θα διαβάσεται για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2016 και το 2017, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα, που ζητάει και η Κομισιόν, συντασσόμενη με το ΔΝΤ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθάρισε ότι, για να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό, πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει στο αναγκαίο βάθος, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Ο λογαριασμός της νέας φορολογικής κλίμακας, οι αγρότες που σφραγίζουν τα πάντα και οι θεσμοί που φεύγουν με όλα τα θέματα ανοικτά απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων σήμερα. Επίσης σχολιάζεται η εικόνα του Χρηματιστηρίου με την επισήμανση ότι οι επενδυτές φεύγουν με το φόβο της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 7,79%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μεγάλες απώλειες 19,44%. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις μειώθηκε κατά 3,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις