MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (07/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (07/03/2016) πρωτοσέλιδα

Ο μαραθώνιος επαφών πριν από την Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό απασχολεί τον τύπο σήμερα (07/03/2016).

Η τήρηση των συμφωνιών της ΕΕ για το προσφυγικό και η πίεση προς την Τουρκία να εφαρμόσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες επανεισδοχής, θα είναι οι βασικές θέσεις του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα, στη σημερινή Σύνοδο.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να φιλοξενεί 50.000 πρόσφυγες όπως έχει δεσμευτεί. Τη δέσμευση αυτή μάλιστα, «θύμισε» με δηλώσεις της ενόψει μάλιστα της Συνόδου της Δευτέρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Για σύνταξη πριν από το 67ο έτος της ηλικίας τους, γλιτώνοντας από 4 έως και 12 χρόνια παραμονής στον εργασιακό βίο, «κλειδώνουν» 2,5 εκατ. ασφαλισμένοι που θα κάνουν αίτηση τώρα για την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου από πλασματικά έτη, είτε τα χρησιμοποιήσουν για άμεση αποχώρηση από την εργασία είτε τα κρατήσουν για το μέλλον!

Κίνητρα για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, καθώς και αλλαγές στον νόμο περί μεταβίβασης «κόκκινων» δανείων σε funds, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας νοικοκυριών, καθώς και των μικρών επαγγελματιών ετοιμάζουν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών ασχολείται ο οικονομικός τύπος, ο οποίος σημειώνει ότι αγγίζει τα 200 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα έτοιμα είναι τα τρία νομοσχέδια για την φοροδιαφυγή ενώ σήμερα κρίνεται η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις