MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (12/04/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (12/04/2016) πρωτοσέλιδα

Παύση διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απότη Δευτέρα 18 Απριλίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων, το βασικό θέμα των εφημερίδων σήμερα Τρίτη (12/04/2016) με όλες τις πιθανές ερμηνείες και σενάρια.

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Σε διακοπή οδηγήθηκαν α ξημερώματα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών αφού δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί συμφωνία στα μεγάλα ανοιχτά θέματα των επικουρικών συντάξεων, των κόκκινων δανείων και του αφορολόγητου ορίου.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα θα διαβάσετε πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές για μισθωτούς, ελ. επαγγελματίες και αγρότες.

Για εννέα διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε υπουργεία, ΔΕΚΟ αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε εδώ τις πολιτικές εφημερίδες

Από 414,30 ευρώ έως 1.318 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές, θα κυμαίνονται τα μεικτά ποσά των κύριων συντάξεων με βάση τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης που συμφώνησαν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι επικεφαλής των Θεσμών, σύμφωνα με τον οικονομικό Τύπο.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που εξακολουθούν να εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, για τη συμφωνία πώλησης του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με βασικό στόχο να υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων οι συμφωνίες με τους Θεσμούς.

Ο αυξημένος αριθμός προσλήψεων με μειωμένα ωράρια και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς (το 54% ήταν με καθεστώς μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης) «υπερκάλυψε» τις απολύσεις και οδήγησε στη δημιουργία 7.038 νέων θέσεων μισθωτής εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη»

Διαβάστε εδώ τις οικονομικές εφημερίδες

Σχετικές ειδήσεις