MEDIA

Κατρούγκαλος: Δεν υπήρξε συμφωνία με την ΠΟΕΣΥ για το αγγελιόσημο - Θα τα ξαναπούμε

Κατρούγκαλος: Δεν υπήρξε συμφωνία με την ΠΟΕΣΥ για το αγγελιόσημο - Θα τα ξαναπούμε

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Τρίτη, εν μέσω της συνεχιζόμενης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για το αγγελιόσημο, η «τύχη» του οποίου αποτελεί βασικό παράγοντα για το μέλλον τουΕΔΟΕΑΠ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός μετά την ολοκλήρωση της συντάντησης, η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Όπως είπε, «στο πλαίσιο μίας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και, γι' αυτό το λόγο, καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε πως, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μίας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές μίας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο, για να καθορίσουν την στάση του κλάδου.

Σχετικές ειδήσεις