MEDIA

Οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών για το Πάσχα (Pics & Vids)

Οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών για το Πάσχα (Pics & Vids)

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που και όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές κι αν τις έχουμε δει, αν «πέσουμε» πάνω τους καθώς ανοίγουμε την τηλεόραση ή αλλάζουμε κανάλι, αισθανόμαστε μια ακατανίκητη επιθυμία να παρακολουθήσουμε τη σκηνή που εξελίσσεται τηλεοπτικά και χωρίς ορισμένες φορές να το αντιληφθούμε, καταλήγουμε να τις βλέπουμε μέχρι να «πέσουν» οι τίτλοι τέλους.

Αυτή ακριβώς η συνθήκη ισχύει για τους περισσοτέρους από εμάς με τις εμβληματικές ταινίες που προβάλλονται μια φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και καταφέρνουν κάθε φορά να ανασύρουν από μέσα μας μνήμες από το Πάσχα διαφορετικών στιγμών της ζωής μας.

Μπορεί το Πάσχα να εορτάζεται σε διαφορετικές ημερομηνίες κάθε χρόνο, όμως οι πασχαλινές ταινίες που αγαπήσαμε παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο, ξυπνώντας συναισθήματα και υπενθυμίζοντας μηνύματα που ενδεχομένως είχαμε ξεχάσει.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει μερικές απ' αυτές, σε χρονολογική σειρά:

«Σαμψών και Δαλιδά» του Σεσίλ Ντε Μιλλ (1949)

Το κινηματογραφικό έπος, εμπνευσμένο από την Αγία Γραφή, όπου η Δαλιδά σαγηνεύει και προδίδει τον Σαμψών.


«Κβο Βάντις» του Μέρβιν Λέρουα (1951)

Η κλασική χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με ένα υπέρλαμπρο καστ, όπου μέσα από την ιστορία του έρωτα ενός Ρωμαίου αξιωματικού και μιας χριστιανής σκλάβας, σκιαγραφείται όλο το δράμα των διωγμών των πρώτων χριστιανών.


«O Χιτών» του Χένρι Κόστερ (1953)

Με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στο ρόλο ενός Ρωμαίου που μετά τη Σταύρωση κερδίζει στα ζάρια τον Χιτώνα του Ιησού.



«Σαλώμη» του Γουίλιαμ Ντίτερλε (1953)

Η ιστορία της Σαλώμης και του Ιωάννη του Βαπτιστή μέσα από το φακό του Χόλιγουντ, με την Ρίτα Χέιγουορθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«O Δημήτριος και οι Μονομάχοι» του Ντέλμερ Ντέιβς (1954)

Η κινηματογραφική συνέχεια του «Χιτώνα».


«Οι Δέκα Εντολές» του Σεσίλ Ντε Μιλ (1956)

Η χολιγουντιανή υπερπαραγωγή με τον Τσάρλτον Ίστον στο ρόλο του Μωυσή.

«Μπεν Χουρ» του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1959)

Ο Τσάρλτον Ίστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο της βραβευμένης αυτής ταινίας με 11 Osca, υποδύεται έναν έμπορο που γίνεται σκλάβος και αναγκάζεται να παλέψει προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία του, καθώς παράλληλα εξελίσσεται το δράμα του Ιησού Χριστού.

«Ο Σολομόντας και η Βασίλισσα του Σαβά»του Κινγκ Βιντόρ (1959)

Με πρωταγωνιστές τους κινηματογραφικούς θρύλους Γιουλ Μπρίνερ και Τζίνα Λολομπριτζίτα.

«Σπάρτακος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1960)

Το επικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, βραβευμένο με 4 Oscar, με τον Κερκ Ντάγκλας να ενσαρκώνει τον επαναστάτη σκλάβο.

«Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» του Νίκολας Ρέι (1961)

Η ζωή του Χριστού σε μια εντυπωσιακή ταινία του σκηνοθέτη Νίκολας Ρέι.


«Βαραββάς» του Ρίτσαρντ Φλάισερ (1961)

Η ιστορία του ληστή Βαραββά, στον οποίο δόθηκε χάρη από τον Πόντιο Πιλάτο και σώθηκε από τη σταύρωση.




«Η Βίβλος» του Τζον Χιούστον (1966)

Τα πρώτα 22 κεφάλαια της Βίβλου, από την ιστορία του Αδάμ και της Εύας, μέχρι τον Κάιν και τον Αβελ, τον Νώε και την κιβωτό του.


O «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977)

Η τηλεταινία που σημάδεψε τα παιδικά χρόνια των περισσοτέρων από εμάς, με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Ρόμπερτ Πάουελ, να ηγείται ενός εξαιρετικού καστ που περιελάμβανε την Κλαούντια Καρντινάλε, τον Άντονι Κουίν, τον Κρίστοφερ Πλάμερ, τον Λόρενς Ολίβιε, την Αν Μπάνκροφτ και τον δικό μας Γιώργο Βογιατζή.

Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου των Σάιμον Γουέλς, Μπρέντα Τσάπμαν και Στιβ Χίκνερ (1998)

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, στην οποία ένας Αιγύπτιος πρίγκιπας ανακαλύπτει την καταγωγή του, απελευθερώνει και οδηγεί το λαό του μακρυά από την Αίγυπτο. Με τις φωνές των Βαλ Κίλμερ, Ραλφ Φάινς, Μισέλ Πφάιφερ και Σάντρα Μπούλοκ.

Δείτε τις διαφημιστικές αφίσες των ταινιών στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις