MEDIA

Eurovision 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τον Α’ Ημιτελικό - Σε ποια θέση πλασάρεται η Ελλάδα

Eurovision 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τον Α’ Ημιτελικό - Σε ποια θέση πλασάρεται η Ελλάδα

Τα φώτα της Ευρώπης είναι σήμερα στραμμένα στην Σουηδία, όπου διοργανώνεται ο πρώτος ημιτελικός του διαγωνισμού της Eurovision, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, με το συγκρότημα Argo και το Utopian Land.

Το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου (14/05) διεκδικεί σήμερα η ελληνική συμμετοχή, που βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στη Σουηδία και αγωνίζεται με ότι μέσα διαθέτει!

Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρόβα του Α’ Ημιτελικού, κατά την οποία ψήφισαν και οι κριτικές επιτροπές των χωρών. Την ελληνική επιτροπή απαρτίζουν οι: Μαρίζα Φακλή (πρόεδρος επιτροπής), Χριστιάνα Σταματέλου, Γεώργιος Σεγρεδάκης (σχεδιαστής μόδας και διευθυντής σκηνικής παρουσίας), Αδάμ Τσαρούχης (τραγουδιστής), Λάμπρος Κωνσταντάρας (ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος).

Το συγκρότημα «Argo» που εκπροσωπεί την χώρα μας, παρά τα προβλήματα με τον ήχο, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και είναι έτοιμο να ταξιδεύσει και σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη με τους ποντιακούς της ήχους.

arg

Σε λίγες μόλις ώρες από τώρα θα απολαύσουμε τους Argo στην Globe Arena της Στοκχόλμης, στον Πρώτο Ημιτελικό του 61ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που ξεκινά στις 22:00.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δεύτερη θέση. Στη σκηνή του Globe Arena θα εμφανιστούν τα 5 μέλη του συγκροτήματος Argo: ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι-σύνθεση), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), η Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Μαζί με τους Argo επί σκηνής θα βρεθεί και ο Βασίλης Ρόξενος (χορευτής-performer) ενώ την κινησιολογία έχει επιμεληθεί η Μαρία Λυραράκη, ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο είναι του Κωνσταντίνου Γαρίνη (Visual and Light Scene Designer) και το styling έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μεσημέρης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την Eurovision

Για την Ελλάδα πάντως τα νέα δεν είναι ευχάριστα...

Οι εταιρείες στοιχημάτων αλλά και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται με θέμα την Eurovision, κατατάσσουν τη χώρα μας στην 34η θέση, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρει να προκριθεί από τον Α’ Ημιτελικό. H Κύπρος βρίσκεται πιο ψηλά από εμάς, στην 21η θέση.

Σχετικές ειδήσεις