MEDIA

Α.Π. : Φραγμός στον Τυποκτόνο νόμο

Α.Π. : Φραγμός στον Τυποκτόνο νόμο
Απόφαση βόμβα της διευρυμένης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου...

Απόφαση βόμβα της διευρυμένης Ολομέλειας του Αρείου Πάγου βάζει φραγμό στον Τυποκτόνο νόμο που προέβλεπε ανεξέλεγκτες αποζημιώσεις για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του συγκεκριμένου νόμου που επέβαλε κατώτατο πλαφόν αποζημίωσης 300.000 ευρώ οδηγώντας σε εξόντωση ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι κάθε δικαστήριο θα πρέπει να εξετάζει ξεχωριστά κάθε υπόθεση και να επιβάλει αποζημίωση ανάλογα με την περίπτωση.

Ανάλογη ήταν και η εισήγηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το κατώτατο πλαφόν έχει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα καθώς οδηγεί σε αφανισμό ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Αφορμή για την έκδοση της εν λόγω απόφασης η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στάθηκε η αντιδικία μεταξύ των δημοσιογράφων Στέλιου Κούλογλου και Τατιάνας Στεφανίδου που κατέληξε υπέρ της άποψης της τελευταίας και η οποία εκπροσωπήθηκε από τον καταξιωμένο δικηγόρο κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος για διαμάχη Τατιάνας- Κούλογλου

Μικρότερες αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου