MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες Live: «Κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Τηλεοπτικές άδειες Live: «Κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Μετά από 10 σχεδόν ώρες συνεδρίασης, η πρώτη τηλεοπτική άδεια πέρασε στα χέρια ενός εκ των οχτώ υποψηφίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης «κλείδωσε» και η δεύτερη άδεια.

Τα ονόματα των επιχειρηματιών δεν έχουν γίνει γνωστά και θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες.

Την ώρα που οι λεπτομέρειες των δύο πρώτων γύρων παραμένουν ακόμη μυστικές, λόγω της απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων με «τον έξω κόσμο», απόλυτα έγκυρες πηγές, υπογράμμιζαν τη νύχτα, ότι όλα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και το ύψος των προσφορών κινείται μέχρι στιγμής σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Αν και ο διαγωνισμός προβλέπει ξεκούραση για τους υποψηφίους 3 τουλάχιστον ωρών, οι υποψήφιοι συμφώνησαν να συνεχιστεί η διαδικασία άμεσα ώστε να προχωρήσουν στη δημοπράτηση και της δεύτερης συχνότητας.

Σημειώνεται ότι για κάθε τηλεοπτική άδεια απαιτείται χρόνος περίπου 12 ωρών.

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (31/8), ο δικηγόρος του STAR θυροκόλλησε στην πύλη της Γενικής Γραμματείας Τύπου, ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού.

Ο δικηγόρος του STAR απάντησε αργότερα στις ερώτησεις δημοσιογράφων για το τι αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν το παρέδωσε σε κάποιον αρμόδιο αλλά το θυροκόλλησε στην πύλη του κτηρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Star στις 19 Αυγούστου κατά της συμμετοχής της εταιρείας του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αμέσως μετά το πρώτο φάκελο που κατέθεσε ο δικηγόρος του STAR, ένας δεύτερος δικηγόρος θυροκόλλησε ένα ακόμη φάκελο στην πύλη της Γενικής Γραμματείας Τύπου, αυτή τη φορά για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, με τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν το ίδιο θέμα.

O δικαστικός επιμελητής είπε ότι η θυροκόλληση έγινε σήμερα γιατί αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που μπορουσε να γίνει αυτή η επίδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, η δημοπράτηση της τρίτης άδειας πρόκειται να ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης και αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση και της τέταρτης άδειας που θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας και την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών των οκτώ υποψηφίων εταιρειών με άρση των περιορισμών μετακίνησης και επικοινωνίας που τους είχε τεθεί.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ή δημοπρασία-μαμούθ στη δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί απόψε, τις πρώτες απογευματινές ώρες ή το αργότερο ως το βράδυ.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Διαψεύδει τις φήμες η κυβέρνηση

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ποιος πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια;

Όπως έγκαιρα ενημέρωσε το Newsbomb.gr, η πρώτη τηλεοπτική άδεια «κλείδωσε» περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, με το αντίτιμο να παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεοπτική συχνότητα κατοχυρώθηκε σε επιφανή επιχειρηματία ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να μπει στον χώρο των ΜΜΕ.

Η πληροφορία μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη καθώς η διαδικασία είναι κλειστή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις