MEDIA

Θοδωρής Κυριακού: Ο «διεθνής» παίκτης

Θοδωρής Κυριακού: Ο «διεθνής» παίκτης
Εκτός από τους νέους παίκτες που προέκυψαν από την πολυήμερη διαδικασία για την δημοπράτηση των νέων τηλεοπτικών αδειών, ένα «παλιό τζάκι» επανεπιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο που παίζει στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος για τον όμιλο ΑΝΤ1, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θοδωρή Κυριακού να κατοχυρώνει μία από τις πολυπόθητες άδειες.

Αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως όμιλο ANT1 ξεκίνησε τη λειτουργία του τέλη της δεκαετίας του '80 όταν Μίνως Κυριακού ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 FM ενώ το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινίασε και τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό. Η εξέλιξη τη «χρυσή» δεκαετία και η συνεχώς ανοδική πορεία των δύο μέσων οδήγησε στην ίδρυση του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Μίνως Κυριακού, ισχυρός εφοπλιστής και επιχειρηματίας, ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις του ΑΝΤ1, αλλά η ανάληψη της ηγεσίας του ομίλου από τον γιο του Θοδωρή, σήμανε τη γιγάντωσή του και σε περιοχές εκτός Ελλάδας.

Κλειδί της επιτυχίας ήταν η στρατηγική απόφαση για επέκταση σε ανερχόμενες αγορές των βαλκανικών χωρών, η ενίσχυση των new media, οι επενδύσεις στον τομέα της web tv και των gaming πλατφoρμών. Παράλληλα, η πώληση της βουλγαρικής πλατφόρμας Nova Televijia έναντι 628 εκατ. ευρώ έδωσε την απαραίτητη ρευστότητα στον ANT1 να αντέξει τους κραδασμούς που προκάλεσε στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, η πολυετής κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Επίσης, o Θοδωρής Κυριακού τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του ελληνικού καναλιού.

Τώρα, έχοντας ήδη τεχνογνωσία 25 και πλέον ετών, έτοιμες υποδομές αλλά και την νέα τηλεοπτική άδεια στα χέρια του θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Θοδωρής Κυριακού ξεκινά με συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους νικητές του διαγωνισμού.

Σχετικές ειδήσεις