MEDIA

Τηλεοπτικές άδειες: Το «σκληρό πόκερ» των οκτώ «μνηστήρων»

Τηλεοπτικές άδειες: Το «σκληρό πόκερ» των οκτώ «μνηστήρων»

Η όλη διαδικασία θα μπορούσε κάλλιστα να θυμίζει τελική αναμέτρηση σε αγώνα του «Texas Hold’em Poker». Οκτώ παίκτες για περισσότερες από 70 ώρες «έπαιζαν τα ρέστα τους» για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, διεκδικώντας μια θέση στον ελληνικό μιντιακό ήλιο. Η αναμέτρηση ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, αδυσώπητη, με τα «χτυπήματα» να μεταφράζονται σε ποσά, που προκαλούν... ζαλάδα.

Πώς «χτυπήθηκαν» οι οκτώ υποψήφιοι στη δημοπρασία - Πόσο κόστισε η κάθε άδεια ξεχωριστά - Όλο το παρασκήνιο της αναμέτρησης

Πρώτη άδεια στον ΣΚΑΪ: Η πιο φθηνή στον κανάλι του Φαλήρου (Κόστος: 43,6 εκατ. ευρώ)

Χρειάστηκαν 58 «χτυπήματα» και σχεδόν 10 ώρες σκληρής μάχης, για να εξασφαλίσει ο ΣΚΑΪ την πολυπόθητη άδεια. Τελικώς, εκείνος που χαμογέλασε τελευταίος ήταν ο γενικός διευθυντής του σταθμού, Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο οποίος πόνταρε 43,6 εκατ. ευρώ. Πίσω του με 40 εκατ. ευρώ βρέθηκε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Τρίτη υψηλότερη προσφορά στον πρώτο γύρο ήταν του εκπροσώπου του ALPHA 30,5 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 20,5 εκατ. ευρώ, ο Ιβάν Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ. Τα τρία χαμηλότερα αντίτιμα ήταν από την κυπριακή εταιρεία ITV CP (15,5 εκατ. ευρώ), τον ΑΝΤ1 (13,5 εκατ. ευρώ) και το STAR (8 εκατ. ευρώ)

Δεύτερη άδεια στον υιό Καλογρίτσα: Τα ποσά ανεβαίνουν (Κόστος: 52,6 εκατ. ευρώ)

Ο δεύτερος γύρος είχε αρκετές προσφορές, ρελάνς και κόντρα ρελάνς από τους υποψήφιους «μνηστήρες» των τηλεοπτικών αδειών. Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο γιος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, «χτύπησε» την άδεια με τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ. Πίσω του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ο ALPHA πήγε στα 41,5 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 με τον Θοδωρή Κυριακού αύξησε το χτύπημά του κατά 23 εκατ. ευρώ (από τα 13,5 εκατ. ευρώ του πρώτου γύρου πήγε στα 36,5 εκατ. ευρώ), ενώ ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του μετακινήθηκε στα 38,5 εκατ. ευρώ.

«Χαμηλές πτήσεις» είχαν το STAR, με 8 εκατ. ευρώ, ενώ η κυπριακή εταιρεία αύξησε μόνο κατά 2,5 εκατ. ευρώ την προσφορά της.

Τρίτη άδεια στον ΑΝΤ1: «Ίλιγγος» από το τελικό τίμημα (Κόστος: 75,9 εκατ. ευρώ)

Με την έναρξη του τρίτου γύρου, τα πράγματα «αγριέψαν», αφού τα τηλεοπτικά έπαθλα που είχαν απομείνει ήταν μόνο δύο. Σε μια κίνηση που μάλλον έδειχνε πρόθεση να «καθαρίσει» πάση θυσία τη δημοπρασία, ο Θοδωρής Κυριακού από πλευράς ΑΝΤ1 υπερδιπλασίασε την προσφορά του και το πρωί της Πέμπτης (11/09/2016) πρόσφερε 75,9 εκατ. ευρώ. Δεύτερος πιο πίσω, ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 63,8 εκατ. ευρώ, τρίτος ο Ιβάν Σαββίδης με 52 εκατ. ευρώ, ο ALPHA με 46 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ πιο πίσω βρέθηκαν η κυπριακή εταιρεία με 18 εκατ. ευρώ, το STAR με μόλις 2 εκατ. ευρώ.

Τέταρτη άδεια στον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η δεύτερη πιο ακριβή (Κόστος: 73,9 εκατ. εύρω)

Ο τέταρτος και τελευταίος γύρος ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (01/09/2016), με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να «χτυπάει» την τελευταία άδεια με ποσό ύψους 73,9 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε δεύτερος ο ALPHA με 61 εκατ. ευρώ, ο Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ. ευρώ και πιο πίσω η κυπριακή εταιρεία με 18 εκατ. ευρώ και το STAR με 13,5 εκατ. ευρώ.

Η τελική κατάταξη

Μετά και το πέρας της διαδικασίας της δημοπράτησης, η τελική κατάταξη των καναλαρχών διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις