MEDIA

MEGA: Οριστικό! Τότε θα πέσει «μαύρο» στο «Μεγάλο Κανάλι»

MEGA: Οριστικό! Τότε θα πέσει «μαύρο» στο «Μεγάλο Κανάλι»

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον τηλεοπτικό σταθμόMEGA.

Η καθαρογραμμένη απόφαση, που δεν επιτρέπει στο «Μεγάλο Κανάλι» να εκπέμπει, καθώς δεν έχει μπει στη διαδικασία αδειοδότησησης, ξεκλειδώνει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο «μαύρο».

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ απέστειλε την απόφαση στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) το πρωί της Τρίτης. Τελικός παραλήπτης η DIGEA, ο πάροχος ψηφιακού σήματος, που οφείλει να «κόψει» το σήμα στο κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως χρειαστούν δύο ημέρες προκειμένου να γίνουν όλες οι τεχνικές εργασίες που απαιτούνται για να «κοπεί» το σήμα του καναλιού προς τους δέκτες των τηλεοράσεων.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ με την απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή της Τηλέτυπος η οποία στρέφονταν κατά της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Η απόφαση έρχεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 25ετους πορείας του.

Το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εργαζόμενοι στο MEGA που το έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα «ζωντανό», στέλνουν μέσω Facebook το δικό τους μήνυμα.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Οριστικοί τίτλοι τέλους στο MEGA; Αφιερώστε μας μερικά λεπτά διαβάζοντας τα παρακάτω.

Θα το δούμε όλοι μαζί απόψε μετά τα μεσάνυχτα, στις 3 πρώτες πρωινές ώρες αυτό. Για πάνω από 2 1/2 χρόνια οι λίγοι που απέμειναν εργαζόμενοι του MEGA έμεναν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και βρίσκονταν σ’ ενα <<ΖΩΝΤΑΝΟ-ΝΕΚΡΟ>> κανάλι. Το MEGA εξέπεμπε χωρίς νέο πρόγραμμα, χωρίς ειδήσεις, χωρίς τίποτα. ΜΟΝΟ ΜΕ (Ε) ΕΛΛ. ΣΕΙΡΩΝ & ΕΚΠΟΜΠΩΝ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. Όλοι στα sites & τα blogs γράφουν το ίδιο. Ότι ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ θα υπάρχει στις τηλεοράσεις σας το MEGA.

Διότι το ΕΣΡ έχει ήδη ενημερώσει την DIGEA για να ρίξει το σήμα & να έρθει το μαύρο. Εμείς ως σελίδα Προώθησης Προγράμματος & οι άνθρωποι που απέμειναν: α) Δεν έχουμε λάβει κάποιο επίσημο χαρτί για αυτό το κακό που επέρχεται. Δεν θα θέλαμε ούτε δάκρυα να χύσουμε όπως ούτε κι εσείς οι τόσα χρόνια τηλεθεατές του, ούτε θυμό, ούτε οργή ούτε τίποτα. Καμιά μάταια μοιρολατρία. Δεν έχει πια κανένα νόημα ”να κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα”. Το MEGA έπαψε να είναι MEGA επειδή ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑΝ τα ”μεγάλα κεφάλια” (μέτοχοι) του. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ και δεν έχουν καμία τύψη. Πέταξαν στα σκουπίδια το παρελθόν πολλών, όσων μεγάλωσαν με το 1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ (20/11/1989) και σε ηλικία και σε τηλεθεάσεις. Ο Θεός βλέπει & κρίνει…».

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Η Νένα Μεντή αποκάλυψε την ηλικία της και… σόκαρε τους πάντες!