MEDIA

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης σε Παπαδήμο

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης σε Παπαδήμο

Τα διεθνή πρακτορεία εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση σχολιάστηκε από διεθνή ΜΜΕ , που επικεντρώνουν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το ΒΒC αναφέρει ότι η ευρεία αποδοχή της κυβέρνησης στην Βουλή, της λύνει τα χέρια στο να κυβερνήσει. Το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει παράλληλα ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις καθώς καλείται να εφαρμόσει ιδιαιτέρως αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας υιοθετώντας τις μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την επόμενη δόση του δανείου.

Το Bloomberg κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και επισημαίνει πως επίκεινται απολύσεις 30.000 υπαλλήλων στο δημόσιο αλλά και γενική απεργία της ΓΣΕΕ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012».

Για δύσκολες μέρες που έχει μπροστά της η Ελλάδα κάνει λόγο το Reuters.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος πέρασε το πρώτο εμπόδιο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στην κυβέρνηση, όμως έχει μπροστά του έναν Ηράκλειο άθλο προκειμένου να στηρίξουν τα κόμματα τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου πέρασε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης όμως ο έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα για να συμμαζέψει τα οικονομικά της χώρας που επιδεινώνονται και να εγγυηθεί την επόμενη δόση του δανείου ενώ η Ελλάδα οδεύει στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης».