MEDIA

Survivor 2019: Θα κερδίσει το «στοίχημα» το «Ελλάδα - Τουρκία»;

Survivor 2019: Θα κερδίσει το «στοίχημα» το «Ελλάδα - Τουρκία»;
Όλα τα νέα για το Survivor 2019

Ξεκινάει λοιπόν το τρίτο κατά σειρά Survivor στον ΣΚΑΪ και οι… μηχανές της παραγωγής του ριάλιτι περιπέτειας έχουν μπει για τα καλά μπροστά προκειμένου να κερδιθεί για ακόμα μία τηλεοπτική σεζόν το στοίχημα.

Το θέμα είναι όμως τώρα αν αυτή τη φορά θα τα καταφέρει το αγαπημένο ριάλιτι παιχνίδι γιατί πλέον δεν μιλάμε για την παρέα του Σπαλιάρα, του Χρανιώλα, του Τσανγκ και του Ντάνου αλλά για ένα παιχνίδι περιπέτειας που δεν έχει ούτε έναν «επώνυμο» παίκτη.

Μπορεί στην Τουρκία οι τηλεθεατές να… διψούν για αίμα και να είναι πιο φανατισμένοι από το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό σε ό,τι αφορά την αιώνια αντιπαλότητα μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων, όμως εδώ στο… Ελλάντα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ο Έλληνας τηλεθεατής θέλει να ταυτιστεί με τον παίκτη, όχι όμως αγωνιστικά αλλά σε προσωπικό επίπεδο. Θέλει να αναδείξει έναν λαϊκό ήρωα, εκείνον που μιλάει λίγο αλλά κάνει πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνον που είναι αδικημένος και σηκώνει ανάστημα όταν πρέπει. Που έχει δύναμη εσωτερική και με ταπεινότητα πετυχαίνει τον στόχο του. Θέλει ακόμη έναν Ντάνο, δηλαδή, για να πιστέψει στο όνειρο. Ότι μπορεί το παιδί του λαού να κατακτήσει το όνειρό του.

Στην περίπτωση, όμως, του Survivor Ελλάδα-Τουρκία είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί αυτό. Γιατί μπορεί το φετινό κάστινγκ να είναι η «αφρόκρεμα» των αθλητών με δύναμη και σωματική στάμινα που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κατατροπώσουν τον… εχθρό όμως δεν έχουν το «γκελ» στο κοινό.

Στατιστικά να το πάρει κανείς και να βάλει κάτω τα νούμερα, της τηλεθέασης φυσικά, θα διαπιστώσει πως ελάχιστες φορές ένας ελληνοτουρκικός αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού. Και μη σας πει κανείς ότι δεν έχουμε δει όμοιό του στην ελληνική τηλεόραση.

Το 2006 στο Mega είχε φιλοξενηθεί το πρώτο ελληνοτουρκικό Survivor στην ελληνική τηλεόραση με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και συμπαρουσιαστή του τον γνωστό σε όλους μας Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί. Θυμάται όμως κανείς τον Νταριά που… πηδούσε σαν κατσίκι όταν στον μεγάλο τελικό κέρδιζε τον Έλληνα παίκτη, με τον Ιλιτζαλί να αγκαλιάζει τους παίκτες της ομάδας του και να φωνάζει «Ζήτω η Τουρκία»; Κανείς, ούτε παλιός ούτε νέος!

Το μόνο ενδιαφέρον εκείνου του κύκλου του Survivor πριν από 13 ολόκληρα χρόνια ήταν ότι άνθισε ένας ελληνοτουρκικός έρωτας, αυτός της πανέμορφης Ελληνίδας Νάντιας Ζαγκλή με τον Τούρκο Σελίμ. Και μάλιστα την ίδια εποχή που στην ελληνική τηλεόραση παιζόταν το πολύ επιτυχημένο σίριαλ «Τα σύνορα της αγάπης» που είχε για θέμα του –τι άλλο;- έναν ελληνοτουρκικό έρωτα. Αυτό ήταν η μόνη φωτεινή στιγμή του τότε ελληνοτουρκικού σίριαλ.

Υπάρχει βέβαια και εκείνη η μερίδα των τηλεθεατών που δηλώνουν φανατικοί Survivor-άδες και περιμένουν πώς και πώς να δουν καλούς αθλητές να «δίνονται» με ψυχή και σώμα στον αγωνιστικό χώρο, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη καθημερινά σε έναν αφιλόξενο τόπο και να βγαίνουν νικητές.

Εκείνο που λέμε εμείς, είναι ότι αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία σε ένα νέο πρόγραμμα-υπερπαραγωγή που υπόσχεται να κρατήσει την αδρεναλίνη μας στα ύψη κάθε βράδυ (από Σάββατο μέχρι Τετάρτη) και να μας χαρίσει σωστά τηλεοπτικά πρότυπα.

Ίδωμεν λοιπόν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler: «Έσκασε» η πρώτη διαρροή - Έλληνες ή Τούρκοι; Αυτοί κερδίζουν στο πρώτο αγώνισμα

Survivor 2019 - Ελλάδα VS Τουρκία: Αυτοί είναι όλοι οι Έλληνες παίχτες

Σχετικές ειδήσεις