MEDIA

Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στις εφημερίδες

Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στις εφημερίδες

ΤΟι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στις εφημερίδες-από το νέο έτος- λόγω της παρακράτησης φόρου με τη νέα φορολογική κλίμακα και της έκτακτης εισφοράς, η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μέσα από δημοσκοπήσεις και το προσχέδιο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φοροκεραμίδα από το νέο έτος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με... κομμένους μισθούς και συντάξεις που θα ξεπερνούν και τα 50 ευρώ μηνιαίως, θα υποδεχτούν οι Ελληνες φορολογούμενοι το 2012. Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από την 1/1/2012 την εφαρμογή της παρακράτησης φόρου με τη νέα φορολογική κλίμακα και την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φαβορί για αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το γκάλοπ της «Public Issue», ενώ και το ΚΚΕ μπορεί να περάσει μπροστά από το ΠΑΣΟΚ που βαδίζει στα χνάρια της ΕΔΗΚ του Γιάννη Ζίγδη!!!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κορόνα γράμματα η ζωή μας στις Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η τύχη της χώρας μας παίζεται κορόνα-γράμματα και η απειλή εξόδου από την ευρωζώνη ζωντανεύει πάλι μαζί με τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή ή σε κάποιου άλλου τύπου «εθνικό νόμισμα», ο Λουκάς Παπαδήμος είναι... ωσεί παρών στις Βρυξέλλες".

ΕΘΝΟΣ: "Ακροβασίες τρόμου στην... κόψη του ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από ολονύκτιες σκληρές διαπραγματεύσεις η ευρωπαϊκή ηγεσία τείνει να συμφωνήσει στη θεσμοθέτηση ενός δημοσιονομικού συμφώνου αυστηρής πειθαρχίας και ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» με προίκα 500 δισ. ευρώ. Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρότατες κυρώσεις, που θα επιβάλλονται κατά πλειοψηφία. Με ακροβατικού τύπου κινήσεις οι 27 προσπαθούν να συγκεράσουν τις οξύτατες διαφωνίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η προπαγάνδα της εξωγήινης εισβολής και του Κυρίαρχου του Σύμπαντος!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον χώρο των μεταφυσικών αναζητήσεων και της έρευνας του μυστηρίου έχουν ειπωθεί αρκετά πράγματα σχετικά με την προβλεπτικότητα, τον «προφητικό» χαρακτήρα, και γενικότερα τα σπουδαία προμηνύματα που κρύβουν πολλές υπερπαραγωγές - αλλά και μικρότερες ταινίες - που παίχτηκαν κατά καιρούς στη μεγάλη οθόνη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "1.000 ευρώ το κεφάλι από Πρωτοχρονιά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πενταπλή επιβάρυνση -με αυξημένες παρακρατήσεις- από φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά έρχεται το 2012 για περίπου 3,7 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, με τους έχοντες παιδιά να μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της δραστικής μείωσης του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ από 12.000 που ήταν στις αρχές του 2011 και 8.000 που είχε περιοριστεί από τον Ιούλιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Μνημόνιο εξαφανίζει το ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο 11% η πρόθεση ψήφου για το κόμμα του Παπανδρέου. Αντέχει στην πίεση η Ν.Δ. και προηγείται σταθερά. Μόνο το 32% βλέπει θετικά την κυβέρνηση Παπαδήμου. 43,1% των Ελλήνων περιμένει χρεοκοπία".

ΕΣΤΙΑ: "Η σωτηρία της Ευρωζώνης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κύριο ζητούμενο της σημερινής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών είναι η σωτηρία της Ευρωζώνης. Της Νομισματικής Ενώσεως που με την συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας από της ιδρύσεώς της, κινδυνεύει με διάλυση".

Η ΑΥΓΗ: "Ανατροπή πολιτικού σκηνικού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ελεύθερη πτώση η επιρροή της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν. Εκτίναξη της απήχησης των κομμάτων της αριστεράς συνολικά στο 40%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί την τρίτη θέση και να πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ. Το 61% των πολιτών απορρίπτει τη δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ως επιζήμια για τη χώρα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εμπαίζουν τους συνταξιούχους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επικοινωνιακό παιγνίδι τρομοκρατίας εις βάρος των χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ χαρακτηρίζεται η φημολογία για την καθυστέρηση της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και της σύνταξης Ιανουαρίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θρίλερ στην Ε.Ε. και φόβοι της Ελλάδας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενδεχόμενο αδιέξοδο των αγωνιωδών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεχίζονταν έως τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες, αποτελεί εφιάλτη για την Ελλάδα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Νέες μειώσεις στις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτό αφήνει το θέμα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, συνδέει την απόφαση για επιπλέον περικοπές με τα έσοδα που όπως όλοι γνωρίζουν κάθε χρόνο μειώνονται".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί τελικά στους συνταξιούχους του ΙΚΑ η σύνταξη Ιανουαρίου μαζί με το δώρο Χριστουγέννων και το ΕΚΑΣ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Που πάτε, ωρέ κλεφτόπουλα;".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έθεσε χωρίς περιστροφές θέμα αλλαγής αρχηγού, και αυτομάτως όλοι οι άλλοι άρχισαν να λένε πως δεν έφτασε ακόμα ο κατάλληλος χρόνος. Το σκηνικό είναι ανούσιο, γιατί πολύ απλά δεν ανταποκρίνεται ούτε στην κατάσταση της χώρας, ούτε και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό ξεκινούν σήμερα στις 10 π.μ. με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες της Συνάντησης. Συμμετοχή δήλωσαν 83 κόμματα από 64 χώρες από κάθε γωνία του πλανήτη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσο θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαχαίρι μπαίνει στους μισθούς και τις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου εισοδήματος, που φέρνει η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, και της παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς".

City Press: "Εθνικός κατήφορος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έκθεση ΟΟΣΑ: Δεν σώζεται με τίποτα το Δημόσιο. Βιομηχανική παραγωγή: Μείωση 12,3% τον περασμένο Οκτώβριο. Ανεργία το Σεπτέμβριο: Από το 12,6% στο 17,5% μέσα σε ένα χρόνο".

Metro: "«Τυφώνας Μερκοζί» απειλεί την Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρισμένη στα δύο είναι η Ε.Ε. στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της. Το γαλλογερμανικό σχέδιο συγκεντρώνει την έντονη αντίδραση τόσο της Βρετανίας (με τον Ντ. Κάμερον να απειλεί με βέτο τις σχεδιαζόμενες από Μέρκελ και Σαρκοζί αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες), όσο και των αδύναμων κρίκων της ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία)".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γαλλογερμανική αδιαλλαξία για αυστηρότερη πειθαρχία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε χθες η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Α. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί προσήλθαν στις Βρυξέλλες με άγριες διαθέσεις, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να αμφισβητείται το γαλλογερμανικό σχέδιο. Βασικό ζήτημα, που αποτέλεσε αντικείμενο έντονων τριβών, ήταν η αναθεώρηση των συνθηκών σε επίπεδο «27» ή «17», καθώς και το εάν αυτή θα είναι ευρεία ή περιορισμένη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρέμουν το «ναυάγιο»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ στο δείπνο των ηγετών προδιαγραφόταν αδιέξοδο. Η επιμονή της Αγκ. Μέρκελ απειλεί να βυθίσει στο χάος την παγκόσμια οικονομία, ενώ η Goldman Sachs προειδοποιεί για «Μαύρη Παρασκευή». Νέα παρέμβαση χθες του Μπ. Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε επειγόντως γενναία και τολμηρά βήματα. Μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε νέο Σύμφωνα Σταθερότητας οδεύει ολοταχώς η ευρωζώνη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι τελευταίες ελπίδες για το ευρωπαϊκό «big bang» και την αναγέννηση του ευρώ κρίνονται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών - μία Σύνοδο, όμως, που κινείται και πάλι σε τροχιά χαμηλών προσδοκιών μετά το μήνυμα της ΕΚΤ ότι δεν προτίθεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δημοσιονομικό σύμφωνο για διάσωση της Ευρώπης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποφασισμένοι να προχωρήσουν προς ένα νέο «δημοσιονομικό σύμφωνο» δηλώνουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Όπως επισημαίνεται, απαιτείται μία «νέα συμφωνία» μεταξύ των κρατών-μελών της νομισματικής ένωσης, η οποία θα προβλέπει στενότερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών σε τομείς κοινού συμφέροντος, καθώς και νέους αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και έκδοσης εθνικού χρέους".

DEALnews: "Ύποπτο πλάνο για τη δραχμή!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ύποπτα σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες. Την ώρα που οι ανησυχίες για διάσπαση της Ευρωζώνης εντείνονται, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία και παίζουν παιχνίδια με την ελληνική χρεοκοπία, δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις για τον απώτερο στόχο αυτών των σεναρίων".