MEDIA

Δείτε σε ποιο κανάλι έπεσε «μαύρο»!

Δείτε σε ποιο κανάλι έπεσε «μαύρο»!

Να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, του οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού...

... SBC, που από τα μεσάνυχτα έπεσε μαύρο στο πρόγραμμα, με απόφαση της DIGEA, που διέκοψε το τηλεοπτικό του σήμα. Οι εργαζόμενοι που συγκρότησαν επιτροπή αγώνα, θέτουν «το μεγάλο ερώτημα πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας» και αλούν την κυβέρνηση: να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου, να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.

Επίσης ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, για διασφάλιση των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC.

ΚΑΝΑΛΙ

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 00:01 τα ξημερώματα της 1/8/2015 είχε διακοπεί ξανά το σήμα του οικονομικού καναλιού SBC από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού. Τότε, σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον οικονομικό σταθμό SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

• την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Καλούσαν την κυβέρνηση:

•να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών,

•να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου,

•να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Υποχωρεί ο «Μίνωας» αλλά επιμένουν και την Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες (pics)

Έλληνες στρατιωτικοί: Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους - «Υποψία εγκλήματος» βλέπουν οι Τούρκοι