Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

«Ζαμέ α ετέ Κορωπί»:Τα γαλλικά του Δημητρακόπουλου τρέλαναν το Twitter

Newsbomb

Τα γαλλικά του δικηγόρου της Εύας Καϊλή έχουν προκαλέσει απίστευτο «κλάμα» στο διαδίκτυο - Το Twitter ξεσάλωσε με το «Ζαμέ Κορωπί»

Τρέλα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Twitter μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Τι «Κορωπί», «τι corrompu» (διεφθαρμένη)

Ο δικηγόρος κατάφερε να γίνει viral με τη γαλλική προφορά του, λέγοντας «Jamais a été Koropi» (Ζαμε α ετέ Κοροπί). Η φράση αυτή σημαίνει «Ποτέ δεν υπήρξε Κορωπί», αναφερόμενος στην κ. Καϊλή. Ίσως ο κ. Δημητρακόπουλος προσπαθούσε να πει ότι η ευρωβουλευτής δεν ήταν ποτέ διεφθαρμένη «corrompu» Και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα και ο δικηγόρος έγινε η νο1 συζήτηση στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα γαλλικά ήρθαν να συμπληρώσουν τα αγγλικά του κ. Δημητρακόπουλου με τη λέξη innocent, δηλαδή «αθώα», την οποία είπε «αϊνοσεντ» αντί για «ίνοσεντ».

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διακωμωδεί τα γαλλικά του Δημητρακόπουλου

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας φάνηκε να ξέρει καλό μάρκετινγκ καθώς το #Κορωπι_Ζαμε ήταν το κίνητρο για να καλέσει τους πολίτες να μάθουν «πραγματικά Γαλλικά». Η ανάρτηση κέρδισε σχεδόν 10 χιλιάδες αντιδράσεις, 700 σχόλια και 3 χιλιάδες κοινοποιήσεις!

«Κλάμα» στο Twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο το #Κορωπί_ζαμε έγινε από τις πρώτες τάσεις στο Twitter και κάποια σχόλια που ακολούθησαν προκαλούν πολύ γέλιο.