ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κορεατικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ΟΛΠ

Κορεατικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ΟΛΠ

Η δυνατότητα επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης επιχειρηματικού κλιμακίου από την Κορέα στις εγκαταστάσεις κρουαζιέρας του ΟΛΠ.

Οι Κορεάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρας μας, ενώ στελέχη του ΟΛΠ παρουσίασαν στους Κορεάτες το επενδυτικό σχέδιο του Οργανισμού και τις ευρύτερες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν για την χρηματοδότηση των μεγάλων του επενδύσεων όπως: επέκταση του κεντρικού λιμένα, monorail, μετατροπή της Παγόδας σε ξενοδοχείο 5* και Πολιτιστική Ακτή.

Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα επενδύσεων στην περιοχή Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, όπου ο Ο.Λ.Π. έχει στην κατοχή του το σύνολο των ακτών με ποσοστό περίπου 16%.

Κατά τη διάρκεια των διμερών επαφών, συζητήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού σε σχέση με την πώληση του 23,1% των μετοχών του Ο.Λ.Π. Α.Ε., τις οποίες σήμερα κατέχει και διαχειρίζεται το "Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων".

Στις συναντήσεις μετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών Hyundai Corporation, Hanwha Corporation, Korean Reinsurance Company, Korea Exchange, Hanwha Europe.