ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Αngelini γιορτάζει τα 100 χρόνια και παρουσιάζει ένα ειδικό λογότυπο

Η Αngelini γιορτάζει τα 100 χρόνια και παρουσιάζει ένα ειδικό λογότυπο

Το 2019 σηματοδοτεί την πρώτη εκατονταετία του Ομίλου Angelini παγκοσμίως και για την περίσταση η εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό λογότυπο.

Έχοντας ιδρυθεί στην Ανκόνα της Ιταλίας το 1919 από τον 32χρονο φαρμακοποιό Francesco Angelini, ο όμιλος έχει δει εξαιρετική ανάπτυξη η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συνεχή καινοτομία, καθιστώντας την μια διεθνή επιχειρηματική οντότητα και ηγέτη στον χώρο της υγείας και της ευεξίας στους κλάδους της φαρμακευτικής και της καταναλωτικής αγοράς. Έχοντας παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε 17 χώρες, η Angelini δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 μέσω της Angelini Pharma Hellas S.A.

Το λογότυπο αφιερωμένο σε αυτά τα 100 χρόνια θα παρουσιαστεί σε κάθε επικοινωνία της μάρκας, εσωτερική και εξωτερική, μέχρι το τέλος του 2019. Το νέο λογότυπο, σχεδιασμένο από την εταιρεία επικοινωνίας Armando Testa προς τιμήν της συνεργασίας, εκφράζει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ομίλου μέσα σε λίγα τετραγωνικά εκατοστά.

Η γραφική απεικόνιση ενσωματώνει πολλές σημαντικές αναφορές: το λογότυπο Angelini, το «Α» που συνδέεται κυρίως με τα φαρμακευτικά προϊόντα και το οποίο εκφράζει τη σταθερότητα και την ακρίβεια, συνδυάζεται με το ορόσημο των 100 χρόνων. Η σημασία της εκατονταετηρίδας εκφράζεται με το σύνθημα «Στο μέλλον από το 1919». Αυτές οι λίγες λέξεις ενσωματώνουν τον επιχειρηματικό κώδικα της οικογένειας Angelini: τη σταθερότητα και τη συνεχή ώθηση για καινοτομία.

Εκτός από το λογότυπο, η Angelini ξεκινά μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην εκατονταετηρίδα - http://www.angelini100.com/ - όπου οι χρήστες θα ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο όμιλος για αυτή τη σημαντική επέτειο, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την κοινωνία.

«Με μεγάλη συγκίνηση, πλησιάζουμε στην γιορτή της 100ής επετείου του Ομίλου μας. Κοιτάζουμε το μέλλον με βαθύ σεβασμό στις ιδρυτικές μας αρχές και την εταιρική φιλοσοφία, η οποία λαμβάνει σήμερα μια νέα πνοή ζωής, χάρη στην αφοσίωση της νέας γενιάς, κυρίως της κόρης μου Thea Paola και του συζύγου της Sergio. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για την Angelini, τους πελάτες μας, μαζί με τους συνεργάτες και εταίρους που έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην εταιρεία μας τα τελευταία 100 χρόνια», - δήλωσε ο Francesco Angelini, Πρόεδρος του Ομίλου Angelini.

Η Angelini Pharma Hellas S.A. δραστηριοποιείται στη διανομή συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ελληνικών οικογενειών και έχει παρουσία με ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα σε κύριες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως: ΚΝΣ, Καρδιαγγειακό, Πόνος, Μυοσκελετικό, Γαστρεντερολογία, Αντιβιοτικά, Γυναικολογία και Πονόλαιμος. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 85 άτομα και αντιπροσωπεύει Κύκλο Εργασιών περίπου 25 εκατ. Ευρώ (2018), γεγονός που την καθιστά στην 31η θέση στην ελληνική φαρμακευτική αγορά (Πηγή: IQVIA HELLAS).

Ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής της Angelini Pharma Hellas δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που με τη δική μας ανάπτυξη δημιουργούμε αξία στον φαρμακευτικό χώρο και γιορτάζουμε μαζί με τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας τα 100 χρόνια της εταιρείας μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία με τα προϊόντα μας, πάντα με γνώμονα την καινοτομία και την ποιότητα. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε καθημερινή βάση».

Ποια είναι η εταιρία Angelini

Angelini Pharma Hellas

Ο Όμιλος Angelini

Η Angelini Pharma Hellas είναι μέλος του Ομίλου Angelini, που αποτελεί ηγέτη στον τομέα της υγείας και της ευεξίας στην φαρμακευτική και καταναλωτική αγορά. Ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1919 και φέτος γιορτάζει την 100η επέτειo του. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 17 χώρες, έχοντας 6.000 εργαζομένους και κύκλο εργασιών 1.600 εκατομμυρίων ευρώ. Στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, η Angelini ειδικεύεται στις θεραπευτικές κατηγορίες του πόνου, της φλεγμονής και της ψυχικής υγείας, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην άμεση παρουσία και τις στρατηγικές συμμαχίες με κορυφαίους διεθνείς φαρμακευτικούς ομίλους και τοπικές εταιρείες.

Η Angelini Pharma Hellas

Η Angelini Pharma Hellas S.A με έδρα την Αθήνα, έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2008 και δραστηριοποιείται στην διανομή συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ελληνικών οικογενειών με ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα.

Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 85 άτομα και ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. Ευρώ (2018), γεγονός που την καθιστά στην 31η θέση στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, βάσει στοιχείων της IQVIA HELLAS.

Με τα χρόνια η Angelini Pharma Hellas έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν αναθέσει στην Angelini τη διανομή των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά.

Η Angelini Pharma Hellas έχει παρουσία σε κύριες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως:

  • CNS (Υδροχλωρική Τραζοδόνη)
  • Καρδιαγγειακό (Πραβαστατίνη & Φαινοφιβράτη, Ραμιπρίλη & Αμλοδιπίνη)
  • Πόνος (Φαιντανύλη)
  • Μυοσκελετικό (Διασερεϊνη & Υαλουρονικό Νάτριο)
  • Γαστρεντερολογία (Μεσαλαζίνη)
  • Αντιβιοτικά (Προυλιφλοξασίνη)
  • Γυναικολογία (Μικροκρυσταλλική Προγεστερόνη, Ουροφολιτροπίνη & Μενοτροπίνη)
  • Πονόλαιμος (Βενζυδαμίνη)

H Angelini Pharma Hellas είναι μέλος των ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και ΕΦΕΧ (Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης).