Πως σχολιάζει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Greenhill

Newsbomb

INTIME

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που καλείται να αποφασίσει για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία Greenhill, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, με την οποία ζητείται ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Ιανουαρίου.

Στο κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων υπάρχουν κατηγορίες κατά της Reggeborgh, με την Greenhill να κάνει λόγο για κρυφή συμφωνία με εγχώριους συνεργάτες της για άλωση και στη συνέχεια διάλυση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Tι αναφέρει η Greenhill

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών που κατατέθηκε στα δικαστήρια και εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί το προσεχές δίμηνο, η Reggeborgh σε συνεργασία με συνεργαζόμενους μετόχους απέκτησαν παράνομα τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην αίτηση, πέτυχαν τον στόχο αυτό επειδή υποσχέθηκαν διανομή «των ασημικών» του ομίλου και ήδη έχουν δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες καθώς υπάρχει γραπτή συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στον οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί η θυγατρική Ηλέκτρωρ.

Στην αίτηση εκτός από τον Λ. Μπόμπολα, γίνεται αναφορά και σε άλλους «συνεργαζόμενους» μετόχους όπως οι Άγγελος Γιόκαρης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος που έχει τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Άκτωρ καθώς και στην κυπριακή τράπεζα «Astrobank Public Company Limited».

Η απάντηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωση πρςο το Χρηματιστήριο:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 20.04.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Η αιτούσα ζητά με την ένδικη αίτηση να ανασταλούν οι αποφάσεις της από 27.01.2021 Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Eταιρίας μας, με τις οποίες ανακλήθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Eταιρίας και η προηγούμενη Επιτροπή Ελέγχου και εξελέγη το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και η νυν Επιτροπή Ελέγχου αντιστοίχως, καθώς και την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της μετόχου Greenhill Investments Limited. Σημειώνεται ότι η εξ’ αναβολής συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Πέμπτη 22.04.2021 .

Η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη.

Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 21.04.2021 και ώρα 12:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved