ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ προς Greenhill: Η μισή αλήθεια είναι συχνά χειρότερη από το ψέμα

Ελλάκτωρ προς Greenhill: Η μισή αλήθεια είναι συχνά χειρότερη από το ψέμα

Σκληρή απάντηση σε όσα ανέφερε η Greenhill αναφορικά με τα τεκταινόμενα κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ δίνουν κύκλοι της εταιρείας.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωποι της Greenhill είχαν δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα που μέσω των οποίων –όπως αναφέρουν- η Aeolus Investors LLC που παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην Greenhill Investments Limited καθώς και τα μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετά από απαίτηση του προεδρείου της Συνέλευσης.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Ελλάκτωρ αναφέρουν πως η Greenhill Investments επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέρος μόνο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλλαξε η Aeolus με το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι το σύνολό της, το οποίο και κοινοποιούν

Τι αναφέρει η Ελλάκτωρ

Αναλυτικά, σε σχόλιό τους κύκλοι της Ελλάκτωρ τονίζουν πως η μέτοχος GreenHill Investments επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέρος μόνο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλλαξε η Aeolus με το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι το σύνολό της.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, θέτουμε στη διάθεση των ενδιαφερομένων την συνολική αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε.

Από την αρχική επιστολή της 14ης.05.2021 της Aeolus προς την ΕΛΛΑΚΤΩΡ προκύπτει σαφώς η δήλωση της πρώτης πως το δικαίωμα ψήφου της GreenHill Investments για 54.815.876 μετοχές, ανήκει στην τελευταία πρωτογενώς από την σύμβαση ενεχυρίασης. Δηλαδή η Aeolus διαψεύδει την επίσημη κατάσταση του Αποθετηρίου σύμφωνα με την οποία τα Δικαιώματα ψήφου των 54.815.876 μετοχών ανήκουν στην Aeolus και μόνο. Όπως όμως είναι γνωστό, για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης η Κατάσταση του Αποθετηρίου των εχόντων δικαίωμα ψήφου αποτελεί ένα δεσμευτικό «Εκλογικό Κατάλογο» ανεπίδεκτο οποιασδήποτε αμφισβήτησης. Συνεπώς, το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ήταν υποχρεωμένο να ζητήσει εξουσιοδότηση της Aeolus προς την GreenHill και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Στην διάρκεια των 30 λεπτών που δόθηκαν κατά παραχώρηση από το Προεδρείο της Γ.Σ. για την παροχή εξουσιοδότησης από την Aeolus στην GreenHill, η πρώτη απέστειλε εμπρόθεσμα μόνο ένα email , το οποίο επιμελώς παραλείπει να δημοσιοποιήσει η GreenHill. Στο email αυτό η Aeolus απλά παραπέμπει στην επιστολή της 14ης.05.2021, δηλαδή εμμένει στην άποψη πως τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην GreenHill πρωτογενώς εκ της συμβάσεως ενεχύρου και κατά λογική ακολουθία δεν μπορεί να χορηγήσει πληρεξούσιο για δικαιώματα που δήθεν δεν της ανήκουν. Στη συνέχεια η Aeolus απέστειλε εκπρόθεσμα δύο emails . Τα emails αυτά σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν εξουσιοδοτήσεις διότι συνεχίζουν, σε παθητική φωνή, να αναφέρουν πως η GreenHill είναι εξουσιοδοτημένη, προφανώς εκ της συμβάσεως ενεχύρου κατά τους ισχυρισμούς της Aeolus, δικαιούχος των δικαιωμάτων ψήφου.

Άλλωστε τα έγγραφα αυτά είναι ανυπόγραφα και απεστάλησαν από πρόσωπο που δεν συγκαταλέγεται στους εκπροσώπους της Aeolus, σύμφωνα με την κατάσταση εκπροσώπησης που είχε αποσταλεί στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 19.04.2021.

Για λόγους που αφορούν τη μεταξύ τους σχέση, η Aeolus αρνήθηκε πεισματικά να δηλώσει ότι εξουσιοδοτεί (σε ενεργητική φωνή) την GreenHill να παραστεί και να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση στο όνομα και για λογαριασμό της (Aeolus).

Η GreenHill παραλείπει να δημοσιοποιήσει την κατάστασή των δικαιούχων ψήφου παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω αυτονόητα ακόμα και για πρωτοετή Νομικής Σχολής.

Η Δικαστηριακή επιβεβαίωση των παραπάνω δεν συνιστά απειλή για την εταιρεία μας όπως δηλώνει η GreenHill αλλά λύτρωση, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τις απορρίψεις διαφόρων ενδίκων αιτημάτων της GreenHill Investment.

Το σχόλιο της Greenhill

Από την πλευρά τους, και σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων από δημοσιογράφους, εκπρόσωποι της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED, έκαναν το παρακάτω σχόλιο:
Μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην Γενική Συνέλευση μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 22.6.2021, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη που θα αποφανθεί. Επειδή όμως συνεχίζεται η προσπάθεια παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών δίνουμε στη δημοσιότητα τo έγγραφο που είχε στείλει (14/6/2021) η Aeolus Investors LLC που παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην GREENHILL INVESTMENTS LIMITED. Επίσης τα δύο σαφέστατα μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετά από απαίτηση του προεδρείου της Συνέλευσης τα οποία αγνοήθηκαν. Όποιοι γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.
Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό ότι στις δηλώσεις κύκλων της διοίκησης της εταιρείας, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Παραδέχονται ότι οι μετοχές μας ανήκουν και ότι η Aeolus / Faralon δέχεται ότι έχουμε εξουσία να ασκήσουμε τα δικαιώματα εξ αυτών ωστόσο μας απέκλεισαν με παρέμβαση του προεδρείου. Παραδέχονται ακόμα ότι δύο από τα θέματα της Γενικής συνέλευσης που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία δεν θα εγκρίνονταν αν δεν εμποδίζονταν τα δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας!
Πέραν όμως από την Δικαιοσύνη, είναι εύλογο να αναμένεται η επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει αρμοδιότητα και ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πιστή τήρηση των κανόνων σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες.
Υπενθυμίζουμε στους αλαζόνες που διοικούν την εταιρεία, την φράση ενός απλού πολίτη που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βασιλιά Φρειδερίκου στην Πρωσία του 18ου αιώνα: «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».