ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Glencairn Whisky Glass: Aλήθεια, εσείς γνωρίζατε ότι το καλό ουίσκι θέλει το σωστό ποτήρι;

Glencairn Whisky Glass: Aλήθεια, εσείς γνωρίζατε ότι το καλό ουίσκι θέλει το σωστό ποτήρι;

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξουμε το κατάλληλο δώρο για μία γιορτή, μία εκδήλωση ή μία απλή επίσκεψη.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας, είναι μία καλή ετικέτα ουίσκι -και όχι άδικα. Διότι, όσο και αν αλλάζει ο κόσμος των αποσταγμάτων, με νέες γεύσεις και brands να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, οι λάτρεις του ουίσκι παραμένουν πολλοί.

Ομολογουμένως, «σήμερα» οι whisky lovers έχουν μετατρέψει σε επιστήμη τόσο την επιλογή και την απόλαυση του ποτού τους, όσο και τα συνοδευτικά του αξεσουάρ, μιας και δεν έχει σημασία μόνο η γεύση και τα αρώματα του αποστάγματος, αλλά και το σωστό ποτήρι που θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε τη γεύση και την πολυπλοκότητα ενός απολαυστικού ουίσκι.

Μήπως, λοιπόν, το ιδανικό δώρο για ένα single malt, irish, bourbon ή single cask whisky, είναι ένα πραγματικά επαναστατικό ποτήρι, το οποίο δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή κρυστάλλινων ειδών και μπορούμε να το προμηθευτούμε από την Κάβα Ανθίδης; Ο λόγος, φυσικά, για το Glencairn Whisky Glass, το οποίο έχει τη δική του ιστορία και σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

H ιστορία πίσω από το must-have αξεσουάρ των whisky lovers

Για όσους αγαπούν το ουίσκι, το κατάλληλο ποτήρι που θα το «φιλοξενήσει», ώστε να αναδείξει τα υπέροχα χαρακτηριστικά του, είναι -αναμφίβολα- το ιδανικό δώρο. Πώς γίνεται, άλλωστε, το ουίσκι, το πιο πολύπλοκο απόσταγμα του κόσμου, να είναι σερβιρισμένο σε οποιοδήποτε ποτήρι, διαφορετικού στυλ και μεγέθους κάθε φορά; Πιστέψτε μας, πρόκειται για ένα δώρο, για το οποίο ο παραλήπτης του θα σας ευγνωμονεί, σε κάθε του γουλιά.

Πίσω από το Glencairn Whisky Glass, λοιπόν, βρίσκεται ο Raymond Davidson, ο ιδρυτής της Glencairn Crystal που εδρεύει στη Σκωτία, ο οποίος ανέλαβε να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και άρχισε να σχεδιάζει ένα ποτήρι ειδικά για τους λάτρεις του ουίσκι. Κάπως έτσι, οραματίστηκε ένα ποτήρι παρόμοιο με ένα παραδοσιακό ποτήρι sherry, που θα ενθάρρυνε τον καταναλωτή να καταλάβει και να εκτιμήσει τον αρωματικό πλούτο της μύτης και τα χαρακτηριστικά του στόματος στο απόλυτο, ενώ θα ήταν αρκετά λειτουργικό για να χρησιμοποιηθεί και σε ένα bar.

Από μία απλή ιδέα σε μία σημαντική ανακάλυψη

Μπορεί πλέον να έχουμε την πολυτέλεια να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ουίσκι σε ένα σωστό ποτήρι, όπως είναι το Glencairn Whisky Glass, ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε πως την ιδέα αυτή ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Master Blenders της Scotch Whisky Industry. Και χάρη σωστή καθοδήγηση και την τεχνογνωσία τους, το γυαλί εξελίχθηκε, το μέγεθος και το σχήμα του τελειοποιήθηκαν, ώστε να χωρέσουν την ιδανική ποσότητα ποτού που είναι τα 35 ml, ενώ παράλληλα επετράπη η προσθήκη λίγων σταγόνων νερού, διατηρώντας τη βέλτιστη ποσότητα υγρού σε επαφή με τον αέρα για να επιτραπεί η ανάπτυξη των αρωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Raymond Davidson ήθελε να διασφαλίσει ότι η αισθητική του ποτηριού θα ταίριαζε απόλυτα στα ιδιαίτερα ποτά που θα φιλοξενούσε και τα κατάφερε, χάρη στο μοναδικό σχήμα που έδωσαν οι Master Blenders της Scotch Whisky Industry στο ποτήρι του. Συγκεκριμένα, το κωνικό στόμιο αιχμαλωτίζει τα εκφραστικά αρώματα, το φαρδύ κρυστάλλινο μπολ αναδεικνύει το χρώμα και η συμπαγής βάση του έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται εύκολα.

Αυτοί είναι, φυσικά, μερικοί από τους λόγους για τους οποίους, από το 2001 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Glencairn Whisky Glass έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Queens Award for Innovation και το συναντάμε από τότε σε αποστακτήρια και bar σε όλο τον κόσμο, με πάνω από τρία εκατομμύρια ποτήρια, να πωλούνται ετησίως σήμερα.

Αναμφίβολα, η ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο ποτήρι θα συναρπάσει εκείνον που θα το λάβει, ωστόσο, για εμάς που θέλουμε να τον εντυπωσιάσουμε ακόμη περισσότερο, ας μην αμελήσουμε να αναφέρουμε πως ο σχεδιασμός, η συσκευασία και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που αφορούν στην απόλαυση των ουίσκι, έχουν εξασφαλίσει στη Glencairn Crystal την πρώτη θέση, στη λίστα με τους μεγαλύτερους προμηθευτές κρυστάλλινων ειδών στη βιομηχανία ουίσκι της Σκωτίας, με εξαγωγές σε 60 χώρες του κόσμου. Και το Glencairn Whisky Glass, το οποίο μπορεί να ανακαλύψει και ο ίδιος στην Κάβα Ανθίδης, θα γίνει αναμφίβολα το αγαπημένο του.