ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Βίκος Α.Ε. και η We4all εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά

Η Βίκος Α.Ε. και η We4all εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά

Μέσω του προγράμματος “Green Future”, πραγματοποιούνται από τη we4all εκπαιδεύσεις σε 10 νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία στην Αττική.

Με βασικό κίνητρο το υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η Βίκος Α.Ε συνεχίζει με συνέπεια να οργανώνει και να υποστηρίζει δράσεις που συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια «πράσινης» συνείδησης στις επόμενες γενιές.

Σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all πραγματοποιείται από τις 12 Μαΐου το πρόγραμμα «Green Future» σε νηπιαγωγεία και δημοτικά Σχολεία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του πιο σημαντικού κοινού: των παιδιών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 5 έως 11 ετών να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και να ενημερωθούν αναλυτικά για την ανακύκλωση. Κάθε εκπαίδευση αποτελείται από τη θεωρητική κατάρτιση των παιδιών μέσα στην αίθουσα και τη δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Το πρόγραμμα «Green Future» ενισχύει και στηρίζει τον θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν το ρόλο και τη θέση του ανθρώπου σε σχέση με το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά μαθαίνουν με απλό και κατανοητό τρόπο τι σημαίνει περιβάλλον, πως ζουν σε αυτό τα ζώα και οι άνθρωποι, πως καταστρέφεται από την απροσεξία και τη σπατάλη μας. Μαθαίνουν για τη σημασία της ανακύκλωσης και πως τα ίδια τα παιδιά μπορούν να συνεισφέρουν ακολουθώντας τα σωστά βήματα.

-Να κατανοήσουν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη θέση του μέσα σε αυτό.

-Να αντιληφθούν τον ρόλο του ανθρώπου τόσο στη δημιουργία όσο και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον.

-Να διαμορφώσουν υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία του.

Η we4all ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, που επέφεραν όχι μόνο υλικές ζημιές, αλλά και σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών, και έθεσε ως στόχο της «να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά».

Η συνεργασία της Βίκος Α.Ε. με την we4all αναδεικνύει τη σύμπραξη με μια σύγχρονη ομάδα εθελοντών, που κάνει την ιδέα πράξη, όπως ακριβώς και η εταιρεία Βίκος.

Οι εκπαιδεύσεις «Green Future» που ξεκίνησαν, οι δενδροφύτευσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και οι επόμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ο Βίκος της ζωής μας», αναδεικνύουν το γεγονός ότι οι αξίες της εταιρείας Βίκος είναι οι αξίες όλων μας.