ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας: Μια «έξυπνη» συσκευή για τη θέρμανσή μας

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας: Μια «έξυπνη» συσκευή για τη θέρμανσή μας

Συχνά, όταν μιλάμε για τη θέρμανση στο σπίτι, παραβλέπουμε ή δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε επιμέρους συσκευές που μπορούν όμως να κάνουν την πραγματική διαφορά στην άνεσή μας.

Η παροχή ζεστού νερού στο σπίτι με τον κατάλληλο θερμοσίφωνα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες είναι εκ των ουκ άνευ για κάθε άνθρωπο και κάθε οικογένεια που θέλει να απολαμβάνει μια σειρά από καθημερινές ανέσεις χωρίς περιορισμούς.

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά, η διασφάλιση ζεστού νερού για μία οικογένεια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κοστοβόρα και ενεργοβόρα – χωρίς μάλιστα να μπορούμε να το αντιληφθούμε, παρά μόνο όταν είναι ήδη αργά. Ειδικά τον φετινό χειμώνα, που το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί και κυμαίνεται συχνά χωρίς λογική συνέπεια, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα κόστη, χωρίς να υποκύπτουμε σε υπερβολές «εκπτώσεων» στην άνεσή μας: Πολύ απλά, να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το ζεστό μπάνιο μας, χωρίς να χρειάζεται να «ξετινάξουμε» τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η συσκευή που θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε αυτό είναι ο «έξυπνος» ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, ποικιλία των οποίων βρίσκουμε στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος».

Ελέγχουμε τη συσκευή και την κατανάλωση από όπου κι αν βρισκόμαστε

Στον «Κωτσόβολο» άλλωστε θα βρούμε τους ειδικούς στη θέρμανση που όχι μόνο θα μας εξηγήσουν για ποιους λόγους χρειαζόμαστε έναν έξυπνο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο σπίτι μας, αλλά και πώς θα επιλέξουμε την κατάλληλη συσκευή για τις ανάγκες μας.

Για παράδειγμα, ο θερμοσίφωνας Tesy Modeco με χωρητικότητα 80Lt και λειτουργία Wi-Fi, ανήκει στα πιο καινούρια σχέδια της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει κεραμική αντίσταση για προστασία από τις επικαθίσεις, αθόρυβη λειτουργία και εύκολη συντήρηση. Είναι στα 2400 Watt και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ο χρήστης μπορεί να τον ελέγχει μέσω Internet οποιαδήποτε στιγμή, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται, μέσω της εφαρμογής Tessy Cloud. Ο έλεγχος της συσκευής γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι «έξυπνες» λειτουργίες που μας εξασφαλίζουν άνεση και οικονομία

Παράλληλα, τόσο ο Tesy Modeco 80Lt Wi-Fi, όσο και δύο ακόμα πολύ δημοφιλείς ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες, ο Tesy Modeco 100lt WiFi C22 και ο Tesy BelliSlimo 100Lt Wi-Fi Reverse, διαθέτουν την επιλογή ECO SMART, που αναδεικνύει τη χρησιμότητά τους για τον καταναλωτή. Μέσω της επιλογής αυτής, λοιπόν, εξασφαλίζουμε επιπλέον άνεση και 15% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για το ζέσταμα του νερού, με τον εξής τρόπο: Η συσκευή ουσιαστικά διαθέτει ενσωματωμένο λογισμικό, όμοιο με την τεχνητή νοημοσύνη, μέσω του οποίου παρακολουθεί και καταγράφει τις συνήθειές μας, αποθηκεύοντάς τες. Δημιουργεί έτσι ένα χρονοδιάγραμμα και διαχειρίζεται τη λειτουργία της συσκευής κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ζεστό νερό όταν το χρειαζόμαστε, ενώ παράλληλα, ενεργοποιεί τη σχετική ένδειξη όταν δεν υπάρχει νερό στο δοχείο και η συσκευή απενεργοποιείται.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η ενεργειακή κλάση Β είναι η μεγαλύτερη δυνατή για ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες από 50 λίτρα έως 100 λίτρα και σε αυτήν ανήκουν οι συσκευές Modeco Cloud από 80 λίτρα έως 100 λίτρα.

Εξετάζοντας πιο αναλυτικά τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα Tesy BelliSlimo 100Lt Wi-Fi Reverse, βλέπουμε ότι διαθέτει επίσης τη δυνατότητα χειρισμού μέσω Internet, ενώ ως συσκευή είναι κομψή, επίπεδη και εξαιρετικά εύκολη στην τοποθέτηση, είτε οριζόντια είτε κάθετα, καθώς είναι λεπτή, με συμπαγές μέγεθος και βάθος μόνο 28 cm. Εξασφαλίζει άμεσα ζεστό νερό δίνοντας αρκετή ποσότητα ζεστού νερού για το γρήγορο πρώτο ντους, προσφέροντάς μας την άνεση που αποζητάμε.

Αντίστοιχα, ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας Tesy Modeco WiFi C22, με μεγάλη χωρητικότητα 120lt διαθέτει επιπλέον οθόνη αφής LCD με ευδιάκριτη απεικόνιση. Επίσης διαθέτει αυτόματη ρύθμιση, η οποία εξουδετερώνει τα βακτήρια ζεσταίνοντας το νερό στους 65°C μία φορά την εβδομάδα.

Με τον κατάλληλο θερμοσίφωνα στο σπίτι μας, επιτυγχάνουμε όχι μόνο τη μεγαλύτερη άνεσή μας, αλλά και σημαντική οικονομία για τον προϋπολογισμό της οικογένειας. Σκεφτόμαστε έξυπνα και αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με τη βοήθεια των ειδικών στα καταστήματα της αλυσίδας «Κωτσόβολος», για να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και την οικογένειά μας.