ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eξάρχου: Καμία απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Θετικό cashflow της Intrakat για 3 χρόνια

Eξάρχου: Καμία απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Θετικό cashflow της Intrakat για 3 χρόνια

Η Intrakat θα έχει θετικές ταμειακές ροές για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλό της, Αλέξανδρο Εξάρχου. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει απόφαση για ΑΜΚ, ούτε αποφασίστηκε ο χειρισμός της δραστηριότητας της Άκτωρ όπως πληροφόρησε ο κ. Εξάρχου τους εκπροσώπους του Τύπου στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης.

Ο κ. Εξάρχου εξήγησε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά θα τοποθετηθεί στην ΑΚΤΩΡ παρατηρητής, ο οποίος θα ελέγχει τις κινήσεις της υφιστάμενης διοίκησης.

Για την ώρα, η συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση των αποφάσεων των Γ.Σ. των μετόχων της Άκτωρ αλλά και της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Από εκεί και πέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat ανέφερε πως ο τομέας Παραχωρήσεων ενδιαφέρει την εταιρεία αλλά παραμένει εκτός συζητήσεων με την Ελλάκτωρ. Η Intrakat ως γνωστόν θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού μαζί με την Brisa, ενώ δεν θα συμμετάσχει εν τέλει στον διαγωνισμό για το μεγάλο τμήμα του ΒΟΑΚ

Τέλος, ανάμεσα στις υπόλοιπες πληροφορίες, ο κ. Εξάρχου έκανε γνωστό ότι το γκρουπ ενδιαφέρεται για έργα στη Ρουμανία, στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού, αλλά και για τις ΑΠΕ όπου υπάρχει στόχος για εγκατεστημένη ισχύ 350 MW σε βάθος τριετίας. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται, κατά τον κ. Εξάρχου, να υπογραφεί και η σύμβαση ανάμεσα σε Ιntrakat-Bouygues και Lamda για την κατασκευή του πύργου κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό.