Ισχυρό πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρό πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου

Πώς οι Νομικές Επιστήμες καλούνται να αντεπεξέλθουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Νομική Επιστήμη παραμένει διαχρονικά περιζήτητή, καθώς οι περισσότεροι διακρίνουν πως προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, καριέρας και εξέλιξης. Πράγματι, είναι γεγονός πως το πτυχίο Νομικής έχει διαρκή και ευρεία αναγνώριση -τόσο από την κοινωνία, όσο και από την αγορά εργασίας- στη σύγχρονη εποχή, ενώ ταυτόχρονα, οι επαγγελματικές προοπτικές σε ό,τι αφορά στις νομικές σπουδές ποικίλουν σημαντικά.

Ακολουθώντας τους «κανόνες» της σύγχρονης εποχής

Το GDPR φέρνει στο «επίκεντρο» την ανάγκη προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων, μέσα από νομικές συμβουλές και λύσεις, η κλιματική κρίση «επιβάλλει» νέους κανονισμούς και αλλαγές στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, με βασικό στόχο την αύξηση της παγκόσμιας βιωσιμότητας και τη μείωση της ρύπανσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έρχονται «σε πρώτο πλάνο», δημιουργώντας την ανάγκη για επιπλέον νομικά πλαίσια προστασίας σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.

Τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, δείχνουν πως οι φοιτητές Νομικής έχουν αρκετές επιλογές στη διάθεσή τους για εξειδίκευση στους νέους τομείς που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για άμεση εργοδότηση. Μια από τις πιο περιζήτητες Σχολές Νομικής, είναι αυτή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει στους φοιτητές υψηλού επιπέδου εκπαίδευση λόγω του σύγχρονου προγράμματος σπουδών, εφοδιάζοντας τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την άσκηση του νομικού επαγγέλματος σε μια σύγχρονη και μεταβαλλόμενη κοινωνία. Οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής, εκτός από τη μάχιμη δικηγορία μπορούν να ανελιχθούν σε διαφορετικές σταδιοδρομίες που σχετίζονται με το διπλωματικό σώμα, την εγκληματολογία, την πολιτική, τη δημοσιογραφία, ακαδημαϊκή καριέρα, το δικαστικό σώμα κ.α.

Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα της Νομικής Σχολής του EUC είναι το έγκριτο διδακτικό προσωπικό της, καθώς αποτελείται από διδάσκοντες με «πλούσιο» ερευνητικό και συγγραφικό έργο, που έχουν λάβει εκπαίδευση και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Πρόκειται για έγκριτους καθηγητές της Νομικής Σχολής, δίπλα στους οποίους θα γαλουχηθούν οι επόμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες της Νομικής Επιστήμης, στελεχώνοντας αυριανές θέσεις ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας.

Ισχυρό Πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου Ανοίγοντας «πόρτες» για Μεταπτυχιακές Σπουδές

Σημειώνεται πως η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο. Το πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξασφαλίζει την εγγραφή στα Μητρώα Ασκούμενων Δικηγορών της Ελλάδας χωρίς εξετάσεις επάρκειας και στους Δικηγορικούς Συλλόγους στην Κύπρο, καθώς αναγνωρίζεται πλήρως από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δε απόφοιτοι νομικής μπορούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και σε χώρες της Ευρώπης, αφού το πτυχίο του αναγνωρίζεται διεθνώς. Παράλληλα με την επιτυχή ολοκλήρωση του πτυχίου τους, οι απόφοιτοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την άσκηση είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο.

Τονίζοντας την σημασία της βιωματικής μάθησης, σαν μοχλός ανάπτυξης σημαντικών δεξιοτήτων που απαιτούνται από τον κάθε νομικό επιστήμονα, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέπτονται κορυφαία ιδρύματα και δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο στην Αθήνα, αλλά και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στην Χάγη, καθώς και την Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου. Επιπρόσθετα, παρακολουθούν μαθήματα στο Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Αυτό τους προσφέρει την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις λειτουργίες, τις αρμοδιότητες και της διαδικασίες των δικαστηρίων εντάσσοντας τους σταδιακά στην δικαστηριακή πραγματικότητα.

Όσον αφορά στα «βήματα» που θα ακολουθήσουν οι απόφοιτοι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των σπουδών τους, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προσφέρει τρία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με εξειδικεύσεις στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, το Ποινικό Δίκαιο και το Δημόσιο Δίκαιο. Ενώ μπορούν εν συνεχεία να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές στο Δίκαιο.

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατατάσσεται μεταξύ των «περιζήτητων» σχολών. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί σε ό,τι αφορά στις σπουδές στη Νομική σήμερα, δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε ή να κοιτάξουμε μακριά για να ανακαλύψουμε τα παραδείγματα που κάνουν τη διαφορά και έχουν αναδείξει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε έναν σημαντικό ακαδημαϊκό προορισμό, για όσους θέλουν να αποκτήσουν γερές βάσεις στη Νομική Επιστήμη και μάλιστα, με τον πλέον σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy και στο 0035722713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 2 Οκτωβρίου 2023