ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Τρέχει» για το σχέδιο ανάπτυξης των VLT΄s

«Τρέχει» για το σχέδιο ανάπτυξης των VLT΄s

Πρόσω ολοταχώς προχωράει το σχέδιο ανάπτυξης των VLT's όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή (27/11/2014) τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου η διοίκηση του ΟΠΑΠ, παρά τη διαφωνία για τον τρόπο ανάπτυξή τους με τους πράκτορες.

Μιλώντας για αυτο σημείωσε ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει δεκτή η πρόταση των πρακατόρων καθώς δημιουργεί τον κίνδυνο των καθυστερήσεων αλλά και κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού σχεδίου.

Σημειώνεται ότι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ θέλουν τα μηχανήματα VLTs (φρουτάκια) μέσα στα πρακτορεία τους ενώ ο ΟΠΑΠ θέλει να τα αναπτύξει σε δικές του αίθουσες (Game Hall) με 25 μηχανές στην κάθε μία.

Πλέον αναμένεται από μέρα σε μέρα η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους πράκτορες με πηγές από τον ΟΠΑΠ να αναμένουν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση παρά την αρνητική στάση της Ομοσπονδίας.

Αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με τη διοίκηση, αναμέμεται να τεθούν σε λειτουργία μεταξύ 3.500 – 5.000 παιγνιομηχανήματα, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 100 gaming halls σε όλη την Ελλάδα ενώ μέχρι το τέλο του έτους 640 αίθουσες με φρουτάκια και 16.500 VLTs θα έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χώρα.

Να θυμήσουμε ότι η έγκαιρη εγκατάστασή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δημόσιο αφού αναμένει από τη λειτουργία του έσοδα 30% στα μικτά κέρδη.
Κατά το εννεάμηνο του 2014 η πορεία των εσόδων της ΟΠΑΠ ήταν ανοδική με σύνολο πωλήσεων στα αυξημένες κατά 12,9% στα 2,981 δις. ευρώ έναντι 2,641,8 δις. ευρώ το εννεάμηνο του 2013 και κέρδη στα 121,3 εκ. ευρώ από 111 εκ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 37,3% στα EBITDA σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει στην πληρωμή ποσού 0,23 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους (προμέρισμα & αφορολόγητα αποθεματικά).

Μ.Π.

Σχετικές ειδήσεις