ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Επενδύσεις στην ελληνική αγορά

Vodafone: Επενδύσεις στην ελληνική αγορά

Η συνέχιση των επενδύσεων στην ελληνική αγορά είναι στρατηγική της Vodafone σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Γλαύκο Περσιάνη κάτι που φαίνεται από τόσο από τις επενδύσεις για την αγορά φάσματος όσο και από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την HOL.

Στα χρόνια της κρίσης για την ελληνική οικονομία ο Όμιλος Vodafone έχει επενδύσει ποσά που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ τόνισε ο κ. Περσιάνης, συμπληρώνοντας ότι οι επενδύσεις ανήλθαν σε 530 εκατ. ευρώ το 2014.

Ο επικεφαλής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το due diligence της Forthnet για την οποία η Vodafone έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς από κοινού με την Wind.

Επίσης δεν έχει ασκηθεί ούτε το δικαίωμα που υπάρχει για την απόκτηση ποσοστού της Forthnet που κατέχει η Wind, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία ενώ σημείωσε υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια προκειμένου να ασκηθεί το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Αναφορικά με την πορεία του κλάδου σημείωσε ότι το 2014 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον κλάδο από το 2007, καθώς μετά από χρόνια έντονης πτώσης ο ρυθμός αυτός ανακόπηκε. Τέλος για το 2015 προβλέπεται ότι θα είναι χρονιά σταθεροποίησης για τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικές ειδήσεις