ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες για τα αεροδρόμια

Fraport: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες για τα αεροδρόμια

Την πεποίθηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, εξέφρασε ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων Fraport.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης πως η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.

Ο Τσάισανγκ δήλωσε πως η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρεία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με την ελληνική Κοπελούζος.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Τσάισανγκ στην εφημερίδα Boersen-Zeitung. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, ισχυρίστηκε ο Τσάισανγκ, συμπληρώνοντας όμως ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ.

«Μένει να συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια. Η Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ», κατέληξε ο Τσάισανγκ.

Σχετικές ειδήσεις