ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία το νέο data center της Lamda Hellix

Σε λειτουργία το νέο data center της Lamda Hellix

Σε περιφερειακό κόμβο λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα η Lamda Hellix.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κέντρων δεδομένων (data centers), ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του έτους έθεσε σε λειτουργία το νέο της data center, το Athens-2, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ευρώπη με πιστοποίηση LEED για την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που κάνει.

Η επένδυση στο Athens-2 ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την Lamda Hellix να ενισχύσει περαιτέρω τα έσοδα της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Κάκκος κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, το 2014 έκλεισε με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ (από περίπου 7,5 εκατ. ευρώ το 2013), ενώ ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ανέρχεται για την περίοδο 2015-2020 στα 25 εκατ. ευρώ.

Η Lamda Hellix έκανε την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά το 2003 οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο data center (Athens-1), το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής. Δίπλα από το Athens-2 βρίσκεται και το νέο data center, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στο διάστημα 2008 – 2014 υλοποίησε επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στο διάστημα αύξησε κατά 70% το ανθρώπινο δυναμικό της και έχει φθάσει πλέον να απασχολεί 42 άτομα.

Το Athens-2 τέθηκε σε λειτουργία το Ιανουάριο 2015, και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω internet παγκόσμια και η IpHost, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών hosting και internet στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις