ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Samsung: Επενδύει 14,4 δισ. δολ. για νέο εργοστάσιο στη Ν. Κορέα

Samsung: Επενδύει 14,4 δισ. δολ. για νέο εργοστάσιο στη Ν. Κορέα

Η Samsung επιβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, τις αναφορές ότι σχεδιάζει να επενδύσει 14,4 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 12,8 δισεκατομμύρια ευρώ) για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου τσιπ στη Νότια Κορέα, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σε αυτό το στάδιο δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν το εργοστάσιο θα παράγει τσιπ μνήμης ή μικροτσίπ, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί έξω από την πόλη Πιονγκτάεγκ, νότια της Σεούλ. Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τα κέρδη της ήδη επιτυχημένης επιχείρησης ημιαγωγών της Samsung.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει με την παραγωγή DRAM τσιπ μνήμης, ωστόσο είναι πιθανό να προχωρήσει και στην παραγωγή τσιπ για κινητά και φορητούς υπολογιστές, ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς.

«Το εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στην Πιονγκτάεγκ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της εταιρείας μας στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και των σέρβερ, η οποία έχει δείξει το τελευταίο διάστημα σημάδια ταχείας αύξησης στη ζήτηση, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει τη θέση μας στη διαδικτυακή αγορά επόμενης γενιάς», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σχετικές ειδήσεις