ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2009

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2009

Καθαρά κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ για το 2014 σε σχέση με ζημιές 13,8 εκατ. ευρώ το 2013 ανακοίνωσε η Παπαστράτος για την οικονομική χρήση του 2014.

Με τον κύκλο εργασιών (μετά φόρου) στα 1,3 δισ. ευρώ, σταθερό σε σχέση με το 2013, οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 202,4 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 25% λόγω της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών.

Η Παπαστράτος επιστρέφει στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2009, οπότε και ξεκίνησε η τεράστια μείωση της νόμιμης αγοράς καπνικών προϊόντων, που έχει ξεπεράσει το 50% μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης του κλάδου και της επακόλουθης αύξησης του λαθρεμπορίου.

Το 2014, η εταιρία ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε το εξαγωγικό της έργο τόσο με τη μεταφορά παραγωγής στην Ελλάδα για την κάλυψη αναγκών 30 αγορών παγκοσμίως, όσο και με τη μετατροπή των αποθηκών της στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης και εξαγωγών ανατολικών καπνών για περισσότερα από 10 εργοστάσια της μητρικής της εταιρίας Philip Morris International.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε: «Τα κερδοφόρα αποτελέσματα του 2014 μας χαροποιούν ιδιαίτερα και δικαιώνουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ενισχύοντας το εργοστάσιο, διατηρώντας τις δεσμεύσεις μας προς τους εργαζόμενούς μας και υποστηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση.»

Λίγα λόγια για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών. Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 800 εργαζόμενους. Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pmi.com

Για επικοινωνία με την εταιρεία: Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας, τηλ. 210 4193584, christina.akouri@pmi.com
Χρίστος Σμπώκος, CIVITAS, τηλ. 219 999 1933, c.sbokos@civitas.gr

Σχετικές ειδήσεις