ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κορκίδης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους θεσμούς, ως πολιτικό και οικονομικό... λάφυρο

Κορκίδης:  Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους θεσμούς, ως πολιτικό και οικονομικό... λάφυρο

Ακρως τιμωρητική για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, είναι η πρόταση των δανειστών αφού εκτός των άλλων χτυπά ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής αγοράς που συντηρούν το ΑΕΠ της χώρας μας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Η εικόνα όμως που ενόχλησε περισσότερο το σύνολο του ελληνικού λαού, μετά το χθεσινό έστω και προσωρινό ναυάγιο, είναι ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους θεσμούς, ως πολιτικό και οικονομικό ... λάφυρο. Είναι απογοητευτικό να στέλνουν την ελληνική κυβέρνηση από τον 'Αννα (ΔΝΤ) στο Καϊάφα (ΕΕ) πριν τη «σταύρωση» της ελληνικής οικονομίας είπε ο ίδιος και συνέχισε "αδυνατώ να εξηγήσω, εάν η στάση των θεσμών είναι επίδειξη δύναμης, αδυναμίας ή υποκρισίας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και με αυτή τη μεταχείριση από τους εταίρους της δύσκολα θα ισορροπήσει, ακόμα και εάν επιλέξει το μη χείρον βέλτιστον μιας επιτακτικής, αλλά πανάκριβης συμφωνίας".

Κατά τον κ. Κορκίδη, η πλέον πιθανή προσωρινή λύση διαφαίνεται το «No deal, No Grexit», δηλαδή η τρίτη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, "ελπίζοντας αυτή τη φορά με εκταμίευση των απαραίτητων χρημάτων". Όμως. υπογράμμισε ο πρόεδρος, η παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στα προτεινόμενα «prioractions» μας προβληματίζει ιδιαίτερα έντονα για το εάν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον βαρύ πέλεκυ των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων των δανειστών.

"Τα προτεινόμενα μέτρα πολύ φοβάμαι ότι θα αυξήσουν τα λουκέτα στην αγορά. Όμως, μία οριστική ρήξη θα βάλει λουκέτο σε όλη την ελληνική αγορά. Εάν με ρωτήσετε, λοιπόν, ως μικρομεσαίος της αγοράς, τι προτιμώ, μεταξύ μιας πικρής και επώδυνης συμφωνίας και μίας καταστροφικής ρήξης, ξεκάθαρα επιλέγω μια συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με αναπτυξιακό όραμα".

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων